Una intervenció urbanística privada ha finalitzat aquests dies els treballs de restauració de la façana de la Casa Càrcer, edifici d'estil modernista situat al cèntric carrer de Santa Anna de Tàrrega. Els promotors de l'obra han reconstruït els detalls arquitectònics de la part baixa de la monumental façana que es van perdre en el decurs del segle XX. Els treballs s'han centrat sobretot a refer un arc de ferradura, similar als altres dos originals que es conserven a la mateixa construcció des dels seus orígens. L'actuació en aquest immoble privat s'ajusta al compliment del que disposa el Catàleg de Protecció del Patrimoni Arquitectònic de Tàrrega, el qual qualifica la Casa Càrcer com a Bé d'Interès Local. El cost de la intervenció ha estat assumit pels promotors, els quals obriren als baixos de l'edifici un establiment comercial. La ciutat de Tàrrega veu així com un dels seus tresors arquitectònics recupera la seva fesomia original. Construït entre els anys 1909 i 1910 per l'arquitecte Josep Coll i Vilaclara, aquest edifici modernista s'emmarca dins la línia jujolista i sobresurt per la qualitat dels motius arabescos que ornamenten la seva cara exterior. Fou aixecat per encàrrec del prohom Enric de Càrcer i Sobies (Barcelona 1852 - Tàrrega 1921), alcalde de Tàrrega i president de la Diputació de Lleida a finals del segle XIX. Antigament, l'immoble s'estenia des del carrer de Santa Anna fins a la plaça del Carme, seguint el traçat de la carretera, però una nevada provocà l'esfondrament de part de la seva estructura l'any 1944. A dia d'avui es conserva bona part de la façana que afronta al carrer de Santa Anna, objecte de l'esmentada restauració, i la cantonada orientada a l'avinguda de Catalunya.
En aquest sentit cal dir que des de l’ajuntament es concedeix una linea d’ajut per rehabilitació de façanes d’edificis protegits.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració