L’Ajuntament de Tàrrega ha iniciat una campanya informativa per completar el padró de titulars de nínxols, tombes i altres sepultures del cementiri municipal. Es tracta del primer cens integral d’aquestes característiques elaborat a la capital de l’Urgell, el qual serveix de base per aplicar la nova taxa de manteniment del cementiri aprovada l’any passat. El consistori ha tramès notes informatives als titulars que ja tenia registrats en els seus arxius, comptabilitzant un total de 2.500 altes a l’esmentat padró.
Malgrat això, aquesta quantitat suposa la meitat de les inhumacions que alberga la necròpolis. L’altra meitat no censada correspon sobretot a les sepultures més antigues i en molts d’aquests casos els familiars dels difunts resideixen fora de Tàrrega.
Per això, l’Ajuntament de Tàrrega ha col.locat a les sepultures encara no censades una enganxina on s’informa de l’elaboració del padró. Davant la proximitat de la celebració de Tots Sants, el consistori confia que es desplacin fins al cementiri els familiars dels difunts i s’assabentin així de la confecció del cens. Alhora, dins el mateix recinte, s’ha habilitat fins al 4 de novembre (de 10 del matí a 5 de la tarda) un punt d’informació amb atenció presencial per resoldre els dubtes que es puguin plantejar al respecte.
Tàrrega donà llum verda el novembre passat a la creació de la taxa de manteniment del cementiri, un gravamen ja existent de feia temps en altres municipis. Actualment, els arrendataris tributen 12 €/any (nínxols); 7 €/any (columbaris); 6 €/m2/any (creus); 0,70 €/m2/any (sepulcres); 0,70 €/m2/any (tombes) i 1 €/m2/any (panteons). En concepte d’aplicació d’aquesta taxa, i atenent al padró actual, el consistori preveu enguany uns ingressos de 30.000 euros, quantitat destinada a tenir cura del recinte.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes