L’arxiu Comarcal de l’Urgell disposa de nou arxiver, Carles Quevedo que s’ha incorporat a finals de l’any passat a les tasques de l’arxiu. L'Arxiu Comarcal de l'Urgell, a Tàrrega, va ser fundat l'any 1986. Forma part de la Xarxa d'Arxius Històrics Comarcals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Les seves funcions són la conservació i difusió del patrimoni documental de la comarca de l'Urgell. Preparat amb totes les tècniques modernes de seguretat, aplega la documentació de diversos arxius municipals de l'Urgell: Tàrrega i agregats, Maldà, Guimerà, Ciutadilla, Rocallaura, Vilagrassa, Ossó de Sió i Puigverd d'Agramunt. A més, aplega l'arxiu patrimonial de l'escriptor Manuel de Pedrolo, diferents fons personals i d'associacions de tota mena.
Té un important fons d'imatges, hemeroteca, i també custodia el fons històric de la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega. L'Arxiu edita diferents llibres a la Col•lecció Ardèvol, coedita amb el Museu Comarcal de l'Urgell la revista URTX i la seva política de difusió es concreta en conferències, exposicions, congressos i visites escolars. L'accés a l'Arxiu és lliure, tot expedint un carnet d'investigador.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes