CCOO d'Indústria de Catalunya proposa que es constitueixi un comitè intercontractes del sector elèctric arran de l'accident mortal que va tenir lloc dimarts al matí a Montferrer i Castellbó (Alt Urgell). Un treballador de 43 anys, nacionalitat peruana i veí de Tàrrega va morir electrocutat mentre feia tasques de manteniment en una torre elèctrica d'alta tensió poc després d'un quart de deu del matí a la plaça de l'Església del municipi. Aquest accident mortal, expliquen, posa en evidència una situació cada vegada més palpable en el sector del muntatge i manteniment elèctric i posa sobre la taula la necessitat d'adoptar mesures que permetin implementar la prevenció i millorar la seguretat dels treballadors del sector.

CCOO d'Indústria de Catalunya considera que l'accident laboral que aquest dimarts es va cobrar la vida d'un treballador de l'empresa Cobra de Lleida, mentre feia tasques de manteniment de la xarxa elèctrica, posa en evidència una situació cada vegada més palpable en el sector del muntatge i manteniment elèctric: la precarització i el deteriorament de les condicions de treball, entre les quals la pròpia seguretat laboral, que pateixen els treballadors del sector.

Asseguren que fa temps que reivindiquen la necessitat d'adoptar un seguit de mesures que preservin i millorin la seguretat dels treballadors del sector, un sector molt castigat per la crisi. Per aquest motiu, CCOO han proposat que es constitueixi un comitè intercontractes que tingui com a element clau la coordinació permanent entre la representació sindical de les empreses contractistes d'Endesa i l'empresa principal. Aquest comitè, a través dels delegats de prevenció intercontractes, expliquen, ha de vetllar per definir i analitzar els llocs de treball que, a causa de la seva especial perillositat, han de rebre una consideració especial per minimitzar l'exposició als riscos. A més, afegeixen, s'ha de fer de manera coordinada amb la representació de totes les empreses.

Un altre tema que ha d'analitzar aquest comitè, expliquen, i que "resulta determinant per a la seguretat dels treballadors" és el sistema de rendiments. Les jornades laborals excessivament llargues, l'incompliment dels torns de guàrdies i el fet de no respectar els descansos necessaris que fixa el llindar del cansament (tot això derivat de la destrucció d'ocupació que ha patit el sector en els darrers anys), alerten, augmenten exponencialment les possibilitats que es produeixin accidents laborals.

Per tot això, i amb la voluntat de no fer un pas enrere en termes de prevenció, des de CCOO asseguren que faran valer la seva proposta i no deixaran de lluitar per desbloquejar les negociacions de la mesa del sector auxiliar de muntatge i manteniment elèctric de Catalunya. Els objectius són regular les condicions laborals del sector i aconseguir unes condicions de treball segures per a tots els treballadors, "per no haver de lamentar cap més mort".
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes