COMUNICAT DE PREMSA DELS PARES I MARES DELS POBLES AGREGATS:

Els pares i mares dels pobles agregats demà portarem als nostres fills a les corresponents parades de bus per tal de poder accedir als centres educatius de primària i secundària, per garantir l’escolarització dels nostres fills.

Si una vegada desplaçats al centre no se’ls dona el dinar, restarem a l’espera de que el transport escolar, ens els torni a casa perquè puguin dinar un àpat nutricionalment adequat per garantir el seu creixement i desenvolupament, tant físic com intel•lectual.

Quan portin els nens a casa a dinar, i quan puguem escollir el menjador de forma voluntària, estarem en igualtat de condicions que la resta d’alumnes del nostre propi municipi.

Entenem que el Departament d’Ensenyament posarà “seny” donada la manca de valor nutritiu d’un entrepà i per tal de garantir el principi d’igualtat envers la resta d’alumnes del municipi, no permetrà que els nostres fills quedin atesos de forma deficient estant en disposició de transportar-los de nou cap als domicilis familiars.

El Sr. Miquel Àngel Cullerés, té registrat per escrit, des del passat mes de Juny, que no costejaríem un dret universal que la resta d’usuaris del país tenen gratuït, manifestant la nostra disconformitat pel tracte discriminatori envers dels pobles agregats i per reclamar el principi d’igualtat, sense haver rebut cap resposta al respecte. Es competència del departament d’ Ensenyament garantir l’accés gratuït a l’educació en forma de centre o en forma de compensació (transport i menjador escolar).

Des del comunicat del dia 10 de setembre, conforme la Diputació va fer públic que assumiria el 100% del transport i el 50% del menjador escolar, aportant partida pressupostaria a qui en té delegada la gestió (els Consells Comarcals), els pares i mares dels pobles agregats vàrem registrar una carta al Consell Comarcal mostrant la nostra disconformitat d’assumir el cost del 50% del menjador perquè vulnera en un 50% el principi d’igualtat a un dret universal.

Si la resta d’alumnes del país poden escollir dinar a casa o bé al menjador escolar, els alumnes transportats del pobles agregats també han de tenir-ho garantit.

El transport i el menjador són una compensació pel fet de no tenir accessible el centre educatiu, per tant, entenem que el Departament d’Ensenyament actuarà “des de la responsabilitat” territorial per vetllar que tots els ciutadans estiguem en les mateixes condicions. I donat que el perjudici ocasionat es deu per l’asimetria del territori, entenem que “la responsabilitat” dels estaments públics envers la singularitat i particular extensió geogràfica del territori Lleidatà, serà suficient per trobar l’entesa per tal de tenir atès tant el transport com el menjador escolar, com a dret progressiu des de fa més de vint anys.

Des del dia 12 de Setembre les famílies vàrem sol•licitar per escrit audiència al Consell Comarcal i la setmana del 21 d’Octubre, les famílies vàrem rebre una carta del mateix Consell Comarcal on se’ns va comunicar, per ordre expressa del Departament d’Ensenyament, que a partir del dia 28 d’octubre els nostres fills no tindrien atès el dinar. Finalment, tenim confirmada l’audiència al Consell Comarcal de l’Urgell pel proper dia 31 d’Octubre, per tal de procurar resoldre aquesta discriminació territorial a la que es veuen sotmesos els pobles agregats.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes