L'incendi agrícola de Sant Guim de Freixenet ja està controlat, segons informen els Bombers de la Generalitat, que remullen l'incendi de vegetació agrícola que afecta des d'ahir a les dues del migdia el terme municipal de Sant Guim de Freixenet (Segarra). En aquests moments hi ha 10 dotacions terrestres, que repassen el perímetre cremat, de 103 hectàrees. Al llarg del dia d'avui, els Bombers continuaran remullant tota la zona cremada, ja que encara queden punts calents i soques que fumegen. La Direcció General de Protecció Civil manté activada l'alerta del Pla d'Incendis Forestals de Catalunya, Infocat.
Les investigacions del Cos d'Agents Rurals, el departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural han conclòs que l'incendi va ser causat per un accident originat per una serra radial. Sembla ser que una espurna va sortir per la finestra d'una granja i va caure en una zona de bardisses. De les bardisses i vegetació, el foc va passar al camp de cereals.
Des del departament es demana molta prudència i la màxima col·laboració ciutadana durant aquest cap de setmana que coincideix amb la revetlla de Sant Joan. Els efectius del departament estaran al 100% operatius, però la precaució, alerten, és bàsica per evitar possibles incendis forestals originats per fogueres de Sant Joan o per pirotècnia.
Aquest divendres i demà dissabte, membres del Cos d'Agents Rurals, observaran la instal·lació de les tradicionals fogueres de Sant Joan en aquells llocs que puguin comportar perill d'incendi forestal. Demà, dia 23, a cada comarca hi haurà dotacions d'agents de guàrdia per tal de verificar possibles columnes de fum en zones forestals. Aquestes unitats estaran situades en punts de guaita estratègics en les zones de més risc d'incendi forestal de cada comarca. Ens els últims 12 anys s'han originat una mitjana d'uns 14 incendis forestals durant la nit de Sant Joan.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes