El Ple de l’Ajuntament de Tàrrega sotmetrà a votació aquest dilluns l'ampliació del contracte amb l'empresa Sorea perquè a més de gestionar l’abastament d’aigua potable també es faci càrrec del manteniment del clavegueram i de l’estació depuradora del municipi. Amb la voluntat d’optimitzar aquest servei públic, el consistori vol establir que una sola firma, Sorea, supervisi el cicle integral de l’aigua de boca a Tàrrega: el tractament a la planta potabilitzadora, la distribució per la xarxa de consum, l’evacuació a través del clavegueram i la depuració quan es retorna a la conca. L’ampliació d’aquest contracte, vigent des de l’any 1999, inclou l’elaboració d’un pla director per posar al dia la xarxa de clavegueram, la qual ara només és objecte d'intervencions puntuals. Tanmateix, Sorea procedirà a fer una neteja exhaustiva d’embornals per aconseguir una evacuació més efectiva de les aigües pluvials a la via pública.
Sorea incorporarà la gestió del clavegueram de forma immediata mentre que per la depuradora haurà d'esperar fins al gener del 2012, quan s’extingirà el contracte amb l’actual concessionària. L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) dóna llum verda a aquests acords a través del reglament dels serveis públics de sanejament de Tàrrega consensuat l’any passat. Val a dir que Sorea ha invertit 1.463.323 euros per optimitzar la xarxa de subministrament d’aigua de boca a Tàrrega des que n’assumí la gestió l’any 1999. Ara també treballa en la implantació de comptadors de telelectura per millorar el control dels rendiments. Les condicions econòmiques per ampliar el contracte amb Sorea es debatran durant la sessió del Ple.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes