Un any més, el Consell Comarcal de l’ Urgell ha convocat una nova edició del certamen literari de la gent gran, amb la col•laboració de l’òrgan participatiu, el Consell Consultiu de la Gent Gran.
L’objectiu d’aquest projecte és donar a conèixer a tota la comarca, i en especial als més joves, el bagatge vital, experiències i saviesa que han quedat al tinter de moltes persones grans amb ganes de transmetre-les, i que segur que són de gran riquesa, per tal que entrin a formar part de la memòria col•lectiva.
La temàtica dels treballs és lliure, però ha d’estar relacionada directament amb la comarca de l’Urgell o amb alguna de les seves poblacions i el gènere pot ser o bé poesia, o bé narrativa (contes, llegendes, costums...).
En aquesta edició s’han presentat un total de 17 treballs.
El jurat es va reunir durant el mes de juny per valorar els escrits i va estar format per: la presidenta del Consell Comarcal de l’Urgell, la consellera de Serveis Socials del Consell, una representant del Museu Comarcal, la directora del Centre de Recursos Pedagògics de l’ Urgell, una técnica del Consorci per a la Normalització Lingüística de l’ Urgell i els membres de la Junta del Consell Consultiu de la Gent Gran de l’ Urgell.

• 1r PREMI
Títol: EL FESTEIG DE LA FILOMENA
Autor: Sr. Jaume Vall Borda
Municipi: ANGLESOLA

• 2n PREMI
Títol: LA PLATGETA DEL CANAL
Autor: Sr. Pere Fernández Ullés
Municipi: BELLPUIG

• 3r PREMI
Títol: EL PILAR D’ALMENARA
Autor: Felip Llena Arriasol
Municipi: MAFET

I els accèssits premiats són:

Títol: AVUI, UNA ABRAÇADA
Autor: Manuel Berenguer Mateu
Municipi: PREIXANA

Títol: LA MEVA NÉTA EM VA PREGUNTAR COM ERA LA VIDA QUAN JO ERA PETITA
Autor: M. Lluïsa Segura Sala
Municipi: TÀRREGA

Títol: EL VIATJANT DE BETES I FILS
Autor: Xavier Trepat Trepat
Municipi: TÀRREGA

El Consell comarcal de l’ Urgell té la intenció de publicar properament un llibre recull de totes les obres presentades durant els 5 anys que fa que es celebra el certamen.

ESCOLTA LA NOTÍCIA EN VEU DELS SEUS PROTAGONISTES:

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes