La 13a Fira del Medi Ambient de Tàrrega, que tindrà lloc els dies 6 i 7 d’octubre, concedeix protagonisme a l’alimentació ecològica i saludable. D’entre les propostes dedicades a aquest àmbit sobresurt la presència del Bus Alícia, un espai itinerant d’Obra Social CatalunyaCaixa amb abundant material didàctic sobre bons hàbits alimentaris. Aquesta mostra sobre rodes ja es podrà visitar a les andanes de l’Estació d’Autobusos des del dimarts 2 d’octubre. La seva presència també s’engloba dins el projecte Gustum, el qual potencia els productes autòctons de qualitat per part del Consorci Leader del Consell Comarcal de l’Urgell.
El Bus Alícia obrirà les portes cada dia de 10:30 a 14 h. i de 15 a 19:30 h., amb visita guiada gratuïta a les 18.30 h. També és previst que s’imparteixi durant la setmana diversos tallers didàctics adreçats a escolars en horari lectiu. Al mateix temps, el programa oferirà el taller de cuina sostenible Aquí no es llença res! (divendres 5, a les 18:30 h.) sobre com elaborar plats amb els retalls que queden per la nevera o el rebost. D’altra banda, el Taller de producte i temporada (dissabte 6, a les 17 h.) fomentarà el coneixement de la gastronomia del territori.
La 13a Fira del Medi Ambient inclou també un tast de xocolates ecològiques elaborades amb stèvia a càrrec de La Vall d’Or del col.lectiu Slow Food (diumenge 7, a les 17.30 h, a la Carpa Mediambiental). L’oferta d’expositors aplegarà alhora una vintena de productors alimentaris ecològics. Organitzada per les regidories de Medi Ambient i Promoció Econòmica, la fira amplia enguany el recinte fins als 3.000 m2 de superfície repartits entre la plaça de les Nacions sense Estat, l’Espai MerCAT i l’Espai Fassina. S’hi exhibiran les últimes novetats del sector en energies renovables, biomassa, vehicles elèctrics i sostenibilitat en general. La conscienciació ecològica es transmetrà a través de tallers i conferències, a més d’atractives exposicions sobre la biodiversitat.
ESCOLTA LA NOTÍCIA EN VEU DELS SEUS PROTAGONISTES:
El Bus Alícia obrirà les portes cada dia de 10:30 a 14 h. i de 15 a 19:30 h., amb visita guiada gratuïta a les 18.30 h. També és previst que s’imparteixi durant la setmana diversos tallers didàctics adreçats a escolars en horari lectiu. Al mateix temps, el programa oferirà el taller de cuina sostenible Aquí no es llença res! (divendres 5, a les 18:30 h.) sobre com elaborar plats amb els retalls que queden per la nevera o el rebost. D’altra banda, el Taller de producte i temporada (dissabte 6, a les 17 h.) fomentarà el coneixement de la gastronomia del territori.
La 13a Fira del Medi Ambient inclou també un tast de xocolates ecològiques elaborades amb stèvia a càrrec de La Vall d’Or del col.lectiu Slow Food (diumenge 7, a les 17.30 h, a la Carpa Mediambiental). L’oferta d’expositors aplegarà alhora una vintena de productors alimentaris ecològics. Organitzada per les regidories de Medi Ambient i Promoció Econòmica, la fira amplia enguany el recinte fins als 3.000 m2 de superfície repartits entre la plaça de les Nacions sense Estat, l’Espai MerCAT i l’Espai Fassina. S’hi exhibiran les últimes novetats del sector en energies renovables, biomassa, vehicles elèctrics i sostenibilitat en general. La conscienciació ecològica es transmetrà a través de tallers i conferències, a més d’atractives exposicions sobre la biodiversitat.
ESCOLTA LA NOTÍCIA EN VEU DELS SEUS PROTAGONISTES: