La conselleria premia als agricultors que ajuden a conservar i millorar els valors naturals de les zones estepàries de Ponent
Lleida (ACN).- El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) està fent efectiu, des del divendres 29 d'abril, el pagament dels ajuts agroambientals a la millora dels hàbitats esteparis de la plana agrícola inclosa dins la Xarxa Natura 2000. Aquests ajuts ascendeixen a 457.127 euros i beneficiaran a 84 explotacions agràries catalanes, totes elles de la plana de Lleida. Mitjançant aquest pagament, que s'emmarca en el Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2007-2013, el departament compensa la tasca realitzada pels agricultors per tal de conservar i millorar l'estat natural de 2.977 hectàrees de zones d'especial protecció per a les aus (ZEPA).

Segons el DAAM, amb aquest pagament, el Govern vol complir amb el compromís de fer efectius "el més aviat possible" els pagaments pendents de l'anterior executiu. Tot i treballar amb el pressupost de la Generalitat prorrogat, des del DAAM destaquen que ja s'han pagat més del 56% dels ajuts atorgats per l'anterior Govern.

L'ajut agroambiental a la millora dels hàbitats esteparis de la plana agrícola de la Xarxa Natura 2000 té com a objectiu revaloritzar les àrees de conreus de secà dins de les ZEPA amb tècniques agronòmiques que afavoreixin l'hàbitat de l'avifauna i n'incrementin les seves poblacions.

Per comarques, s'han beneficiat de l'ajut 32 explotacions de l'Urgell, que han rebut 159.101 euros; 26 del Segrià, amb 176.592 euros rebuts; 17 de la Noguera, amb 43.336 euros; 5 de la Segarra, que han percebut ajudes per valor de 11.411 euros; 3 de les Garrigues, amb 62.218 euros; i 1 del Pla d'Urgell, que ha rebut 4.466 euros.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes