La reobertura amb un retard considerable a causa d'entrebancs com el robatori de cable de la nova catenària acabarà amb els transbords amb autocar entre Calaf i Manresa
Barcelona (ACN).- A partir de d'avui dilluns, 2 de maig, es restableix el servei ferroviari habitual de la línia R12 (Barcelona - Lleida per Manresa), una vegada que el Ministeri de Foment i Adif han finalitzat les obres de millora de la infraestructura en el tram Calaf-Manresa. La reobertura doncs, permetrà acabar amb els transbord amb autocar que fins ara havien de fer els usuaris de la línia entre aquestes dues poblacions afectades per les obres. El restabliment del servei es fa amb un retard considerable, sobretot a causa d'entrebancs diversos com el robatori del cable de la nova catenària. Entre d'altres s'ha millorat la plataforma de la via i s'han suprimit passos a nivell.

En concret i per una banda, Foment ha dut a terme en aquest tram, de 35 quilòmetres de longitud, la renovació de la plataforma de via i dels elements de la superestructura (carril, travesses i balast). També s'han suprimit tres passos a nivell mitjançant la construcció de dos nous passos inferiors i de l'adequació d'una obra existent com a pas inferior. Les operacions a la infraestructura s'han completat amb la millora dels sistemes de drenatge i el tractament i sanejament de trinxeres i estructures de túnels. Paral·lelament, s'han realitzat treballs de rehabilitació d'andanes en estacions i obres de reurbanització a les estacions de Calaf i Manresa.

Per la seva banda, Adif ha executat l'adequació dels sistemes d'electrificació amb el muntatge de nou fil de contacte i la renovació i instal·lació de dispositius i equipaments associats després dels diversos robatoris de material registrats durant la realització dels treballs, afavorits per les circumstàncies excepcionals que hi van concórrer, com l'absència de circulacions i els talls de tensió a la catenària. Paral·lelament, s'han portat a terme operacions de reposició de les instal·lacions de seguretat i comunicacions i treballs de subministrament, estesa i muntatge de cablejat de fibra òptica, entre d'altres.

Aquestes obres permetran incrementar els paràmetres de seguretat, fiabilitat, i eficàcia de la infraestructura, el que s'espera que es tradueixi en un augment del confort de les circulacions ferroviàries i de la qualitat del servei de l'explotació.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes