Projecte innovador de caràcter dinàmic que recrearà el procés de producció de la factoria integrant projeccions audioviuals als vestigis conservats

El futur museu sobre la mecanització del camp que prepara l'Ajuntament de Tàrrega a l'antiga fàbrica J.Trepat utilitzarà imatges virtuals en moviment i efectes visuals per recrear amb el màxim realisme el procés de producció de la factoria. Aquesta és una de les principals característiques de la museïtzació del complex, projecte que avui al migdia ha exposat el consistori a la ciutadania. La idea parteix de l'escenògraf Ignasi Cristià amb la voluntat que Cal Trepat, dedicat antany a la fabricació de maquinària agrícola, cobri nova vida davant els ulls del visitant. Així, pantalles semitransparents es conjugaran amb els vestigis de la foneria i els tallers, damunt els quals es projectaran els esmentats efectes visuals. També s'hi reproduiran mitjançant imatges les escenes de la vida laboral quotidiana de Cal Trepat.

Obertura a finals de l'any 2011
L'alcalde Joan Amézaga i el regidor de Cultura Jordi Ramon han assenyalat que "lluny de ser un simple aparador estàtic, Cal Trepat esdevindrà un museu viu i dinàmic". A la vegada es podrà transmetre al públic l'atmosfera industrial que perviu a Cal Trepat. No es descuidarà la part expositiva, on s'hi podran admirar de prop unes 10.000 peces conservades (entre motllos, eines i màquines) que s'estan restaurant aquests dies. Amézaga i Ramon han afegit que les sis primeres naus podran obrir com a museu a finals d'aquest any 2011. A l'acte d'avui també s'ha detallat com s'està consolidant actualment l'estructura de les naus, d'estil modernista.

Les obres, ja en curs
Com ja es va informar, l'Ajuntament de Tàrrega ha iniciat la rehabilitació de les sis primeres naus de la fàbrica per fer-les visitables. Després es materialitzarà el projecte museogràfic que mostrarà al públic el procés de producció de la factoria. El cost global ascendirà a 2.100.035,72 euros, que se sufragaran amb ajuts de la Generalitat de Catalunya, el FEDER de la Unió Europea, el Govern central, la Diputació de Lleida i l'Ajuntament de Tàrrega. El complex també es veu beneficiat pel Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local amb una dotació de 762.212,70 euros, destinats a la conversió de l'immoble d'oficines en un espai de recepció per als visitants.

2 milions d'euros de l'1% cultural del Canal Segarra• Garrigues
Una vegada rehabilitades les sis primeres naus, la museïtzació s'ampliarà a la resta de la fàbrica gràcies als 2 milions d'euros provinents de l'1% cultural del Canal Segarra•Garrigues. Els dos últims mòduls es reserven per a la creació d'un viver d'empreses. La transformació integral de Cal Trepat suma una inversió de 5 milions d'euros procedents de diverses administracions.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració