L'Associació d'Amics del'Arbre presenta el projecte de la futura plaça de Sant Jordi, que s'enllestirà l'any 2013

El Parc de Sant Eloi, la gran zona verda de Tàrrega, ha sumat un altre sector obert al públic com a lloc de passeig. És l'anomenat Bosc de "la Caixa", una franja de 1.100 m2 de superfície on l'entitat financera ha plantat un centenar d'arbres, pertanyents a 39 varietats mediterrànies. Els exemplars simbolitzen els cent anys de presència de "la Caixa" a Tàrrega (1910•2010). La selecció dels arbres s'ha fet atenent a la seva forma, colors i olors, esdevenint un aparador divulgatiu del patrimoni natural. El conjunt arbrat es basa en un projecte de la Universitat de Lleida confiat al tècnic agrícola Josep Consola. Les varietats s'han identificat amb una placa que n'indica el nom científic i popular.

Una nova porta d'accés al parc
Els treballs de repoblació forestal han suposat una inversió de 24.660 euros, aportats per l'entitat, i han inclòs l'obertura d'una xarxa de camins que connecta el carrer de Les Oliveres amb el corral de les aus. Aquesta intervenció suposa per tant una nova porta d'accés al Parc de Sant Eloi des del vessant nord de la serralada, integrant-lo al teixit urbà. Les obres s'han completat amb la instal•lació d'un sistema de reg gota a gota. L'espai botànic també s'ha deixat a punt perquè l'Associació d'Amics de l'Arbre, gestora del Parc de Sant Eloi, hi construeixi la futura plaça de Sant Jordi, la qual s'inaugurarà l'any 2013 commemorant el centenari de l'entitat.

Seguiment mediambiental per part del voluntariat
La inauguració del bosc va tenir lloc el passat 4 de juny, emmarcada dins l’Any Europeu del Voluntariat, en què l’Associació de Voluntaris de “la Caixa” a Lleida s’han compromès a fer el seguiment mediambiental d'aquest espai. Així ho explicà el Delegat General de "la Caixa", Enric Pujol, acompanyat de l'alcalde en funcions de Tàrrega, Joan Amézaga, i altres autoritats. L'acte fou precedit per una matinal lúdica protagonitzada per col•lectius de la ciutat.

Cap al centenari dels Amics de l'Arbre
Per la seva part, el president dels Amics de l'Arbre, Jaume Aligué, assenyalà que la construcció de la plaça de Sant Jordi s'iniciarà aquest mes de juny gràcies a una subvenció de 30.000 euros de "la Caixa". Del projecte destaca la imatge del sant en forma d'alt relleu de bronze realitzat per Castellana. El mural, pressupostat en 18.000 euros, es costejarà a través d'una subscripció popular, tal i com l'any 1910 es va erigir la Font del Congrés, punt de partida del Parc de Sant Eloi. Paral•lelament, es treballa en l'edició d'un llibre que repassarà en imatges l'evolució del Parc de Sant Eloi durant el seu primer segle de vida.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes