Aquesta és la moció que tenen previst presentar els grups municipals d'ERC i AIPN-PSC de Tàrrega en el proper ple municipial que és previst celebrar l'11 de juliol.

Moció a favor de la continuïtat dels festivals d’estiu Attac de Jazz, Paupaterres, Figarock i La Terrasseta


Durant els últims tretze anys s’han anat consolidant a la nostra ciutat un seguit de festivals d’estiu que, gràcies a l’esforç de les diferents associacions que els organitzen i al suport que han donat els diferents equips de govern de l’Ajuntament, s’han anat convertint en un referent cultural per a la nostra ciutat i per les comarques de l’entorn. La seva repercussió en diferents mitjans de comunicació d’àmbit nacional i el gran nombre d’assistents, 26.700 en les darreres edicions, ho avalen.

Durant aquest període festivals com l’Atac de Jazz, el Paupaterres, el FigaRock i la terrasseta han ajudat, d’una manera molt especial, a millorar l’oferta cultural i de lleure de la nostra ciutat. És indiscutible l’esforç que han dut a terme per a diversificar la programació cultural; per a potenciar les relacions entre artistes locals amb artistes consolidats; així com per apropar la cultura contemporània i alternativa a tots els públics.

Potenciar el lleure a Tàrrega ha produït també un gran benefici per a la ciutat, els targarins i targarines troben a l’estiu una bona opció d’oci a Tàrrega enfront d’altres alternatives de fora de la nostra ciutat, alhora que Tàrrega es fa més atractiva per captar visitants d’altre poblacions amb el benefici econòmic que això comporta.

Són destacables també els valors immaterials que aquests festivals desprenen. L' aposta per a la cohesió social i la multiculturalitat; les relacions intergeneracionals que es generen o el fet que el voluntariat sigui la base de la seva realització, en són un bon exemple.

Aquesta important xarxa de col•laboradors i voluntaris, fa possible que el cost de l’oferta cultural que ofereixen els festivals, sigui molt menor al seu cost real. A més cal destacar l’esforç dels organitzadors per trobar altres recursos en altres administracions o institucions com la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida o l’Obra Social de “La Caixa”, subvencions que s’inverteixen a la nostra ciutat.

Els grups signants d’aquesta moció estem convençuts que la posició de l’actual equip de govern envers aquests festivals, en trencar els acords per al seu fiançament, posen en perill la viabilitat i el futur dels festivals d’estiu; no té en compte l’esforç que ha suposat per les diferents associacions organitzadores; i trenca una gran oferta de diversitat cultural i oci de la que n’ha gaudit la ciutat, en especial els seus ciutadans i ciutadanes.

Cal recordar que les subvencions municipals, per a cada un dels festivals estaven previstes en diferents partides del pressupost municipal i que havien estat aprovades en comissió de finances les diferents propostes de despesa. Per racionalitzar la despesa municipal aquestes partides pressupostàries havien estat minorades des de l’exercici 2010 en un 15%.


Per tot l’anteriorment exposat, els grups sotasignants demanen al ple de l’Ajuntament de Tàrrega l’aprovació dels següents acords:Primer.- Manifestar el nostre suport a les associacions que durant aquest últims anys han anat organitzant els diferents festivals d’estiu a la nostra ciutat, fent de Tàrrega un referent de diversitat cultural i d’alternativa d’oci. Gràcies en gran part al seu esforç i al voluntariat dels seus col•laboradors.Segon.- Manifestar el nostre rebuig a la decisió de no complir amb els acords de finançament acordats, situació que fa inviable la programació dels esmentats festivals.Tercer.- Instar al govern municipal, que reconsideri la seva decisió per tal de fer possible la celebració de l’edició d’enguany i de futures edicions dels quatre festivals.


Tàrrega, 6 de juliol de 2011Joan Amezaga i Solé Portaveu Grup AIPN – PSC
Jordi Ramon i Torres Portaveu Grup d’Esquerra
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes