Els comptes municipals veuran reduïda un 25,5% la partida total de salaris destinats a l'Equip de Govern

L'Ajuntament de Tàrrega té previst d'aprovar en la sessió del Ple d'aquest dilluns 11 de juliolel nou règim retributiu dels càrrecs electes, caracteritzat per una rebaixa de les remuneracions. Així, s'aplicarà una reducció generalitzada del 15% a les retribucions que percebran els regidors de l'Equip de Govern perl'exercici de les seves responsabilitats, passant a cobrar 15,30 euros/hora. No hi haurà cap edil amb dedicació exclusiva ja que Rosa Maria Perelló no cobrarà cap sou com a alcaldessa en percebre ja emoluments com a vicepresidenta de la Diputació de Lleida. Una situació similar ocorre amb la regidora Josefina Bernades, qui a la vegada serà diputada provincial. Atenent aaquestes circumstàncies, els comptes municipals veuran reduïda un 25,5% la partida de salaris destinats a l'Equip de Govern, amb un estalvi de vora 40.000 euros anuals respecte a l'anterior mandat.

Remuneracions de l'Equip de Govern
En total, l'Equip de Govern percebrà de les arques locals116.210 euros bruts anuals. A banda de Perelló i Bernades (amb càrrec a la Diputació), els 7 membres restants de l'Equip de Govern tindran dedicació parcial al consistori targarí, amb15 hores setmanals, a excepció de Jaume Ponsarnau (1r Tinent d'Alcalde) amb 28 hores setmanals. L'exercici de la 1a Tinença d'Alcaldia es remunerarà amb 19 euros/hora i Ponsarnau percebrà 2.313,25 euros bruts mensuals. Gabriel Lacambra, Carles Pascual, Santi Costa, IsaacGonzàlez, Albert Rosinés i Felip Robinat rebran 997,92 euros bruts mensuals.

Compensacions per assistència a plens i comissions
D'altra banda, els regidors de l'arc consistorial sense dedicació percebran 111 euros per assistència a cada sessió plenària i 44 euros per assistència a cada comissió informativa. Aquestes quantitats suposen una reducció de l'11% en relació al'anterior mandat si bé es traduirà en la mateixa despesa final, ja que la rebaixa s'aplica per compensar l'augment de grups municipals (de 5 a 6) amb la consegüent representació als esmentats òrgans. Pel que fa a l'assignació econòmica fixa dels grups municipals, aquests percebran 98,58 euros mensuals, més una quantitat variable en funció del nombre de regidors. Aquestaxifra es manté en relació al mandat anterior.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració