Lamenten la falta d'informació per part dels administradors concursals i asseguren que mantindran la tancada a les instal·lacions de forma indefinida
Mollerussa (ACN).- Els treballadors de l'escorxador Càrniques Vilaró de Mollerussa es neguen a acceptar les condicions de l'expedient de tancament de la planta, que són les que marca la llei de vint dies per any treballat.. Així ho ha assegurat el president del comitè d'empresa, Josep Maria Mené, després de la reunió amb els administradors concursals, de qui ha lamentat falta d'informació sobre el procés de tancament. Els treballadors, tancats a l'escorxador des de dilluns, han rebut a crits i amb una foguera els administradors concursals, que anaven acompanyats per un gerent de Vilaró. La tancada està previst que continuï de forma indefinida fins que no es trobi una solució per a la planta.

En el tercer dia de la tancada que han iniciat els membres del comitè d'empresa de Càrniques Vilaró, juntament amb el suport d'altres treballadors de la plantilla, aquest dimecres han rebut la visita dels administradors concursals de Vilaró, acompanyats per un dels gerents de l'empresa, que els han fet oficial el pitjor dels pronòstics: el tancament irreversible de l'escorxador de Mollerussa.

Expectants a l'hora en què els havien citat, els treballadors, aplegats a la cantina de les instal·lacions s'han desplaçat uns minuts abans a la porta d'entrada de la planta per encendre una foguera i esperar l'arribada dels administradors, que primerament han passat per l'Ajuntament de Mollerussa per reunir-se amb l'alcalde, Marc Solsona, i exposar-li la situació. Quan han arribat a les instal·lacions els treballadors concentrats, pràcticament la seixantena que conformen la totalitat de la plantilla, han començat a proferir crits i insults als qui consideren màxims responsables de la situació que viuen.

Seguidament, els administradors concursals s'han dirigit amb el cotxe fins a les escales de les oficines de l'escorxador i han pujat en un despatx per esperar a rebre els representants del comitè d'empresa i l'advocada de la UGT que porta el cas. Abans, una de les administradores concursals, Sílvia Navarro, ha explicat als mitjans de comunicació que han vingut a confirmar als treballadors de Mollerussa que la setmana passada es van veure obligats a presentar un expedient d'extinció dels contractes de treball de tota la plantilla 'perquè no se li veu sortida tot i les gestions que s'han fet'.

Segons Navarro, la planta té uns costos que no es poden continuar mantenint i són molts els que s'acumulen des de l'agost, que és quan va parar definitivament la producció. Respecte a les indemnitzacions per als treballadors acomiadats, Navarro ha dit que mantenen la proposta que marca els mínims per llei de vint dies per any treballat 'perquè no podem oferir més'. Navarro també ha dit que, tal com ja van explicar als treballadors, alguns podrien ser recol·locats a les plantes que Vilaró té a Granollers i Sils, i en aquest sentit ha negat, tal com diuen els treballadors de Mollerussa, que funcionin al 100%.

Per la seva part, el president de comitè d'empresa, Josep Maria Mené, ha mostrat la seva indignació després de la trobada per la falta d'informació dels administradors concursals. Ha assegurat que 's'han presentat aquí només amb la documentació de l'expedient que s'ha de presentar al jutjat', lamentant així que no hi hagi el detall de les condicions econòmiques de l'acomiadament de la plantilla. En aquest sentit, ha dit que els han assegurat que demà dijous els faran arribar aquesta informació perquè la puguin estudiar. Per això, Mené ha justificat que no vulguin acceptar, ara com ara, les condicions del seu acomiadament.

No hi ha un comprador interessat en la planta de Mollerussa

L'administradora concursal Sílvia Navarro ha assegurat que no hi ha cap altra empresa, del sector que sigui, interessada a comprar la planta de Vilaró a Mollerussa, i ni molt menys a conservar els llocs de treball de l'actual plantilla de l'escorxador. Navarro ha remarcat que tan debò hi fos, però ha afegit que, malgrat les gestions que s'han fet en aquest sentit, no hi ha ara com ara cap comprador ferm.

Sobre aquesta qüestió, el comitè d'empresa creu que els estan enganyant i que en realitat sí que hi ha algú interessat a quedar-se les instal·lacions de Mollerussa, però amb la condició de no mantenir l'actual plantilla. Josep Maria Mené ha dit que ara asseguren que no hi ha ningú interessat a comprar la planta perquè no els interessa fer més 'soroll' i estalviar-se així les crítiques dels treballadors en cas que el possible comprador no volgués continuar amb ells.

Per tot plegat, els treballadors que van iniciar dilluns passat una tancada a les instal·lacions seguiran amb la protesta de forma indefinida fins que no es busquin formules de continuïtat a l'escorxador i a l'actual plantilla. Per a dimecres que ve ja s'ha anunciat una altra reunió amb els administradors concursals de la planta, que de la mateixa manera que han entrat, també han marxat acompanyats de fortes escridassades dels treballadors concentrats.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes