El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha presidit aquest dissabte la inauguració de la catorzena edició de la Festa del Silló i Fira de Ceràmica de Verdú. L’acte ha comptat amb la participació de l’alcalde de Verdú, Josep Riera, i de la vicepresidenta de l’Associació de Ceramistes de Catalunya, Teresa Gironés.

El gran atractiu del certamen és poder veure els artesans del fang treballant en l’elaboració de diverses peces, així com la diversitat d’exposicions que es presenten, de forma paral•lela en diversos indrets de la població.

La fira també compta amb visites guiades pel nucli antic de la localitat, el castell, l’església i la Casa Santuari de Sant Pere Claver; tallers vinculats a l’exposició “Mariscal a Verdú”, que es podrà veure al Museu de Joguets i Autòmats, jocs tradicionals, tallers de modelatge de peces, concretes i un dinar popular.

La comitiva ha visitat, en primer lloc, la Fira d’Artsans, i posteriorment les diferents exposicions que s’han obert amb motiu de la celebració de la fira com la de “Personatges diferenciats” de Teresa Gironès, als baixos de l’Ajuntament; “Ceràmica Crítica. Instal•lacions” de Ramon Fort,a la Sala Abat Coponsm del Castell de Verdú; “Ceràmica actual Verdunina”, a la Sala Arnau Company al Castell de Verdú; “Exposició de ceràmica”, de Dolors Bosch, a Cal Talaveró; i “Nous productes ceràmics”, de l’Associació Ceramistes de Catalunya, la Fundació Technikós.

Durant el recorregut per fer les visites s’ha anat seguint la “Ruta dels Murals” que ha finalitzat a les escoles municipals amb la inauguració del darrer mural instal•lat..
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració