La vicepresidenta de la Generalitat de Catalunya, Joana Ortega, inaugurarà avui divendres 22 de juny el Museu de la Mecanització Agrària J. Trepat de Tàrrega. Es culminarà així oficialment la museïtzació de les cinc primeres naus de l’antiga fàbrica J. Trepat, dedicada durant bona part del segle XX a la producció de maquinària del camp. L’Ajuntament de Tàrrega, impulsor del projecte, preservarà i exhibirà així aquest patrimoni singular vinculat al passat industrial de la ciutat.
L’acte inaugural, que tindrà lloc a les 5 de la tarda, comptarà amb la presència dels regidors de l'Ajuntament encapçalats per l'alcaldessa Rosa Maria Perelló i altres destacades autoritats del territori, entre les que es troba la Subdelegada del Govern Espanyol a Lleida Imma Manso. El consistori també ha convidat els antics treballadors de la fàbrica i altres persones vinculades amb la seva història i la posterior museïtzació.
Per la seva banda la Subdelegada del Govern Espanyol a Lleida Imma Manso, que aquest matí ha estat a Ràdio Tàrrega, destaca que Tàrrega és té que confirmar com un referent cultural a l’Estat Espanyol, i ha citat el Museu de Cal Trepat i FiraTàrrega com a exemples. Manso s’ha mostrat honorada perque la Subdelegació del Govern hagi estat escollida per formar part del Patronat de Cal Trepat. El Museu de la Mecanització Agrària J. Trepat proporciona al públic un suggeridor viatge en el temps a través de les cinc primeres naus de les dinou que configuren el complex. L’itinerari turístic discorre per les naus de foneria, disseny i muntatge, sumant una superfície d’exposició de 2.500 m2. Durant el recorregut es poden contemplar de prop màquines, eines i motllos, a més d’audiovisuals que ajuden a interpretar el conjunt.
La museïtzació ha suposat una inversió d’1.350.000 euros, sumant les obres a l’edifici i el projecte museogràfic. La part d’obra civil (1 milió d’euros) s’ha finançat amb subvencions del FEDER de la Unió Europea (50%) i la Generalitat de Catalunya (45%), a més del propi Ajuntament de Tàrrega (5%). La dotació de suports museístics (350.000 euros) ha estat finançada per l’Estat. L’Ajuntament de Tàrrega vol convertir aquest museu en un nou pol d’atracció de turisme cultural i etnogràfic a les terres de Lleida, destacant la seva condició de patrimoni únic a Catalunya i Espanya.

ESCOLTA LA NOTÍCIA EN VEU DELS SEUS PROTAGONISTES:
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració