Ponent ha patit l'any 2010 al voltant de 700 delictes al camp, un 12% més que l'any anterior
Lleida (ACN).- El conseller d'Interior, Felip Puig, ha informat aquest dimecres que s'ha reunit amb el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, per frenar conjuntament, i amb l'ajuda dels sindicats, l'onada de robatoris agrícoles que està patint sobretot la Plana de Lleida. A causa de la crisi, els Mossos d'Esquadra han notat un repunt en aquestes pràctiques delictives i per això, 'coordinarem tots els esforços per reforçar la vigilància i informar els afectats', ha dit Puig. L'any 2010, els pagesos de les Terres de Lleida van patir 700 robatoris, un 12% més que l'any anterior. Puig ha visitat aquest dimecres la Regió Policial de Lleida, en el marc d'una roda de contactes pel territori que ha començat a Ponent.

Puig ha destacat que 'ja fa un any i mig que els Mossos cobreixen tot el territori' i que 'ara cal reforçar aquells indrets que més ho necessitin perquè hi hagi un repunt de delinqüència'. Aquest podria ser el cas de Lleida ja que en l'últim any s'han registrat 700 robatoris al camp, un 12% més que l'any 2009.

En aquest sentit, Puig ha recordat que el mes de juny sortiran de l'escola de formació, 800 nous efectius per tot Catalunya i que estudiaran el cas de cada territori per decidir la seva destinació. Pel que fa al curs vinent, els sindicats han criticat que s'hagin reduït 200 les places per optar al cos. Puig els anima a veure 'el got mig ple' ja que serà l'únic cos de l'administració en que es mantindrà gairebé tota la convocatòria de places amb només una reducció del 25%, quan en d'altres àmbits la reducció arriba al 100%.

UP i JARC es mostren confiats en què alguns dels nous efectius es destinin precisament a Lleida per lluitar contra els robatoris agrícoles i donar així resposta a aquestes noves necessitats de seguretat.

Les onades de robatoris al camp són cada cop més freqüents, en part, a causa de la crisi econòmica i l'augment del preu de productes com el ferro, el coure i el gasoil. Durant l'any 2010 els robatoris al camp es van mantenir en comarques com el Segrià, la Noguera i el Pla d'Urgell, però han augmentat a tota la zona de l'A-2 i concretament a les comarques de l'Urgell i la Segarra. Per aquest motiu, els agents porten a terme xerrades per diferents comarques on reuneixen els pagesos i els demanen que es guardin les eines de valor a casa si han d'estar una llarga temporada sense fer-les servir, o que no deixin els bidons de gasoil a la vista.

Puig aposta per, d'una manera coordinada, orientar tots els esforços per reforçar la informació, la coordinació i la millor implicació de tots els recursos de què disposa l'administració per respondre millor a una realitat delictiva intensificada per la crisi econòmica.

Puig es marca com a repte oferir al cos de Bombers més confiança, reconeixement i estima

Després de visitar la Regió Policial de Ponent, el conseller d'Interior, Felip Puig, ha visitat la Regió d'Emergències de Lleida. Puig es marca com a repte recuperar la confiança del cos de Bombers. És per això que els transmetrà, ha dit, tota la seva confiança, reconeixement i estima.

Puig ha destacat que Lleida disposa d'un molt bon cos de bombers, tant a nivell quantitatiu com qualitatiu. Tot i això, i a arrel de fets tràgics, com ara l'incendi d'Horta de Sant Joan, on cinc bombers lleidatans van perdre la vida, el conseller ha reconegut ser conscient que 'el cos de bombers ha viscut situacions en què s'ha esquerdat la seva autoestima i fins i tot el seu prestigi'. 'El meu compromís és posar-me al seu costat per recuperar el seu estat anímic perquè estiguin en les millors condicions, cosa que no dubto', ha sentenciat.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes