La comissió d'Urbanisme de Lleida ha aprovat l'últim tràmit que permetrà desenvolupar el centre logístic Port Sec Les Coves entre els municipis d'Anglesola i Vilagrassa (Urgell). Aquest divendres s'ha donat llum verda a la modificació de les Normes subsidiàries de planejament i el Pla Parcial del sector, per la part del terme d'Anglesola, ja que el de Vilagrassa ja estava aprovat. El centre logístic d'intercanvi de mercaderies ocuparà unes 50 hectàrees promocionades per l'empresa de capital urgellenc Sió Logística.

Agricultura atura l'Illa Càrnia de Cervera

El director general d'Urbanisme de la Generalitat, Pere Solà, ha informat que la comissió d'Urbanisme no està tractant cap tramitació de l'Illa Càrnia de Cervera perquè "el Departament d'Agricultura ha aturat el projecte per dedicar-se a reflexionar durant un temps".

La Comissió Territorial d'Urbanisme de la Val d'Aran també ha aprovat aquest dijous la modificació puntual de les Normés urbanístiques de Naut Aran (Val d'Aran) per permetre la legalització del telecabina de nou places construït a l'aparcament de Ruda per accedir a les pistes d'esquí de Baquèria-Beret. D'aquesta manera, el consistori podrà lliurar la llicència a la instal·lació després del procés judicial obert perquè el telecabina s'havia construït mitjançant un Pla Especial pel telecadira de 4 places previst inicialment. A banda, la Comissió Territorial d'Urbanisme de Lleida ha donat el vist-i-plau al nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) d'Isona i Conca Dellà (Pallars Jussà).

El POUM substituirà el planejament provisional fixat per l'anterior Departament de Política Territorial i Obres Públiques pels municipis que no tenien ordenat l'urbanisme. Aquest Pla afecta 14 nuclis de població on viuen 1.150 habitants, en una extensió de 140 quilòmetres quadrats, travessats per la carretera C-1412b. Urbanisme ha permès la previsió d'un 60% de creixement pel nucli d'Isona i d'un 30% pel de Figuerola, mentre que la resta de petits pobles hauran de mantenir l'equilibri urbanístic actual. En total es preveu espai perquè en 12 anys es construeixin uns 1.200 habitatges nous, un miler més que els que hi ha actualment, tot i que això és difícil ja que la taxa de creixement del municipi és negativa. El POUM fa un tractament especial per cada nucli de població, mantenint les tipologies del seu propi urbanisme i dels habitatges. A l'espera del text refós que ara ha de presentar l'Ajuntament, Urbanisme ha aprovat el POUM.

A banda, la comissió ha aprovat el pla especial de les illes de la il·lustració d'Almacelles (Segrià), un conjunt de deu illes del casc antic de la població d'especial interès arquitectònic que ara es podran conservar, recuperar i fins i tot convertir en petits comerços a la planta baixa. També s'ha aprovat el catàleg de masies i cases rurals de la Seu d'Urgell, tres plantes de biogàs amb purins i un total de 17 granges. El director general d'Urbanisme, Pere Solà, ha volgut demostrar que, al contrari del què diu una part del sector ramader, "no es bloquegen els projectes agroramaders sempre que compleixin amb les normes".

Llum verda al CAT de la Val d'Aran

A banda de l'autorització pel telecabina de Ruda, Urbanisme també ha aprovat aquest dijous el Pla de Millora Urbana que permetrà la construcció del Centre d'Atenció Turística que promou el Conselh Generau d'Aran. S'hi habilitaran 42 places d'aparcament i equipaments comercials de petit format en una zona de 4.500 metres quadrats en total.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes