ACN Lleida .- La consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, ha convocat per dilluns vinent al migdia una reunió amb els regants del Segarra-Garrigues. El president de la comunitat, Josep Maria Jové, ha rebut la trucada aquest dijous a la tarda hores després d'expressar a l'ACN la seva "impaciència" perquè Serret encara no els havia rebut des del seu nomenament.

Segons Jové, la reunió es farà a la seu de la conselleria a Barcelona dilluns a dos quarts de dues i està previst que també hi assisteixi el director general de Desenvolupament Rural, Oriol Ansón.

El president del Segarra-Garrigues ha insistit que el primer que demanaran a la consellera és "que ens digui clarament la seva postura, si dóna suport o no al regadiu i a veure què pensen fer". Cal recordar que, coincidint amb la manifestació d'Amposta del 7 de febrer, Jové ja va retreure al Govern que es posicionés clarament en contra del Pla Hidrològic de l'Ebre, un pla que els regants de Lleida defensen perquè consideren que garanteix l'aigua que necessiten els cultius.

A partir d'aquí, la voluntat és abordar temes pendents com la recerca de noves fórmules d'adhesió al canal, l'estratègia per superar el litigi amb la UE sobre la protecció de les aus a la zona regable o l'inici d'obres en zones com Aspa (Segrià) o Verdú (Urgell), on ja tenen el mínim de pagesos compromesos per tirar endavant el regadiu.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes