Hi ha la segona fase de la planta 0 de l'Hospital Arnau de Vilanova amb una subvenció de 2,1 MEUR i l'àrea de geriatria del Santa Maria amb 1,5 MEUR
Lleida (ACN).- La Diputació de Lleida té previst destinar 10,5 milions d'euros d'inversió directa a nous projectes de salut de la demarcació de Lleida dins l'anualitat 2011. Entre els projectes destaca la segona fase de la planta 0 de l'Hospital Arnau de Vilanova, amb una subvenció de 2.140.000 euros i l'àrea de geriatria de l'Hospital Santa maria amb una subvenció d'1.500.000 euros. També hi ha una partida de 2,5 milions d'euros destinada al manteniment i gestió de consultoris mèdics. Aquesta inversió, acordada en la darrera comissió de coordinació entre la corporació i el Departament de Salut, forma part del 14,61 MEUR de la partida de Salut de la Diputació.

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, i el director dels serveis territorials de Salut a Lleida, Antoni Mateu, han presentat aquest dimarts les noves actuacions del programa de la Diputació en matèria d'assistència i cooperació als ajuntaments i entitats de la demarcació en l'àmbit de la salut pública dins l'anualitat 2011. Aquests projectes han estat acordats en la darrera comissió de coordinació entre la corporació i el Departament de Salut.

La corporació destinarà 7.897.453 euros d'inversió directa a diferents projectes sanitaris amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels lleidatans invertint en equipaments sanitaris i generant models de vida saludables. Els gairebé 8 milions d'euros es destinaran a la construcció de consultoris locals, a equipaments sanitaris territorials, a entitats sense ànim de lucre que desenvolupen activitats sanitaris, a inversions en tanatoris i sales de vetlla, a programes de promoció d'hàbits saludables i a la gestió de l'aigua d'ús públic.

Aquesta partida de gairebé 8 milions d'euros forma part dels 14,61 milions d'euros de la partida de salut que la Diputació gestiona des del territori incorporant aquests diners als pressupostos del 2011. a aquesta quantitat s'ha de sumar també la línia de manteniment i gestió de consultoris mèdics, de la que aquest dimarts s'ha publicat la convocatòria amb una dotació de 2,5 milions d'euros.

El president de la Diputació, Jaume Gilabert, ha indicat que es tracta ''d'inversions importants que van adreçades a millorar la salut i la qualitat de vida de les persones i una aposta important de la corporació per crear hàbits saludables''.

Pel que fa a les línies d'ajuts en l'àmbit de la salut pública de la Diputació per l'exercici 2011, la comissió ha ratificat els convenis i ha concretat les quantitats a subvencionar per a la construcció dels consultoris locals dels municipis d'Arbeca i Llardecans (a les Garrigues), i Torres de Segre i Benavent de Segrià (al Segrià). En concret la Diputació atorgarà 646.638 euros de subvenció al consultori d'Arbeca, 379.961 euros pel consultori de Torres de Segre, 109.611 euros al de Llardecans i 332.145 euros al de Benavent de Segrià, la qual cosa suposa una subvenció total de 1.468.357 euros. També s'ha aprovat una subvenció de 148.664 euros per la construcció del consultori local de Rosselló (Segrià) i 300.000 euros per finançar la construcció del nou consultori mèdic de Montgai (Noguera).
Igualment, atorgarà una subvenció de 80.000 euros a l'Ajuntament de Torrelameu per a la compra dels terrenys on es farà l'ampliació del Centre d'Estudis Procins (CEP), amb previsió de fer-hi actuacions de recerca biomèdica.

Pel que fa als equipaments sanitaris territorials, hi ha l'aprovació de la fase II de la planta 0 de l'Hospital Arnau de Vilanova amb una subvenció de 2.140.000 euros i del consultori d'Organyà (Alt Urgell) amb un ajut de 500.000 euros. Aquestes dues actuacions se sumen a l'aprovació de la segona fase d'actualització d'infraestructures sanitàries al municipi de Tremp amb una subvenció de 260.000 euros i a l'àrea de geriatria de l'Hospital Santa Maria amb una subvenció d'1.500.000 euros.

També s'ha acordat programar una subvenció de 400.000 euros per l'ampliació del CAP d'Alcarràs (Segrià), una altra de 198.500 euros per l'ampliació del Centre Sanitari del Solsonès i una tercera de 500.000 euros pel Projecte-memòria per a l'impuls de la R+D Biomèmdica a Lleida.

D'altra banda, també s'ha aprovat la concessió de 263.725 euros en subvencions a 22 entitats sense ànim de lucre. Entre elles hi ha els 40.000 euros a Unió de Pagesos per tal d'ampliar el Projecte Disfruta-la a més escoles de la demarcació de Lleida, i l'ajut de 20.000 euros a la Federació d'Hostaleria de Lleida, que treballa en un projecte formatiu de menús saludables.

Pel que fa a la línia d'ajuts a ajuntaments per a inversions en tanatoris i sales de vetlla, la comissió ha aprovat una subvenció de 20.124 euros a l'Ajuntament d'Àger (Noguera) per la construcció del tanatori i una altra de 13.173 euros a l'Ajuntament de la Pobla de Segur (Pallars Jussà) per adequar la planta baixa de la Residència Ntra. Sra. De Ribera per a la sala de vetlla municipal.

Mitjançant la línia d'ajuts a ajuntaments per al Programa de promoció d'hàbits saludables, s'ha atorgat un total d'11 subvencions per al desenvolupament de diferents programes per un valor total de 79.151 euros, entre els quals destaquen la continuïtat dels programes Thao i Nereu. D'aquestes dues línies d'ajuts (inversions en tanatoris i en programes de promoció d'hàbits saludables) queden obertes a futures peticions per part dels consistoris.

També s'ha aprovat una subvenció total de 25.757 euros als ajuntaments d'Esterri de Cardós, Vall de Cardós, Rialp, Cabó, Baix Pallars, Sort, La Guingueta i Llavorsí, tots al Pallars Sobirà, per al manteniment dels cloradors d'aigua.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes