La nit del Tararot, s’ha convertit en la màxima representació festiva del folklore autòcton targarí en la seva versió més festiva i participativa. Els objectius de Guixanet aposta convertir la festa en un aparador de la cultura local, un esdeveniment participatiu on la interacció entre públic i els elements de la cultura popular de Tàrrega sigui constant exposant la seva cultura a través de la festa. Guixanet considera que Tàrrega en aquests moments disposa de suficients elements de folklore per començar a consolidar la seva pròpia “patum”. Tàrrega és una de les ciutats lleidatanes amb més folklore propi, cal destacar entitats importats com la Fal·lera Gegantera que pot presumir d’ésser una de les entitats que disposa més gegants de les comarques de Lleida i té l’orgull de disposar d’uns dels pocs gegants centeraris de Catalunya com els Gegants del barri de la Mercè.
Enguany la Nit del Tararot arriba amb noves sorpreses i seguint amb l’argumentari sobre la rivalitat històrica que enfrontava, a finals del segle XIX, els barris de la Mercè i del Carme per tal de veure quin dels dos organitzava la millor festa de barri i qui tenia els millors elements folklòrics.
Les festes dels dos barris esdevenien gairebé una festa major per als targarins, amb castell de focs, cercaviles de gegants i capgrossos, fogueres, processons, ofici amb orquestra i balls populars.
A la Nit del Tararot d’enguany es reviuran històries, i per la Plaça de Sant Antoni i la Plaça Major aniran desfilant els gegants d’ambdós barris, el Ball de Bastonets, l'Home de la Barra, la colla castellera dels Margeners de Guissona, els Grallers de la Barra, Lo Tossino, els Nans de Tàrrega, l'Àliga de Tàrrega, els Diables BAT, el Ball d’Arquets, el Ball de Cavallets de Moros i Cristians de Tàrrega i d’altres invitats de luxe. Durant l'acte es farà l'espectacular "pedregada" per tal que ningú quedi dempeus.