La Regidoria de Cultura de Tàrrega editarà per aquest Sant Jordi un llibre de contes del reconegut pintor Lluís Trepat, nascut a la ciutat. L'artista mostrarà la seva faceta literària mesclant relats i quadres de costums sota una mirada irònica, desvelant la seva visió sobre la condició humana, com també ho fa en els dibuixos i gravats. Vuit contes amb entremès, número 34 de la Col•lecció Natan impulsada per l’Ajuntament de Tàrrega, compta amb pròleg de l’escriptor Josep Vallverdú i il•lustracions del propi pintor. La presentació pública del volum tindrà lloc el dijous 21 d'abril, a les 8 del vespre, al Teatre Ateneu. L'artista Lluís Trepat (Tàrrega, 1925) ja edità anteriorment un llibre autobiogràfic, Rampataplam! La Guerra Civil vista per un xiquet de casa benestant.
La vetllada serà un doble acte la segona part del qual també protagonitzarà un altre targarí, el compositor Ramon Carnicer (1789•1855). Així, s'interpretarà la partitura Caprici per a contrabaix amb acompanyament de piano, obra poc coneguda de Carnicer que el músic lleidatà Jordi Soler ha recuperat i ha revisat recentment a través de l’editorial Boileau. El mateix Soler executarà la peça al contrabaix acompanyat per Enric Prió al piano. La partitura, original de l'any 1852, és considerada una de les poques peces de compositors espanyols del classicisme creades per a contrabaix solista.

El cicle literari de Sant Jordi a Tàrrega arrencarà prèviament el dimarts 19 d'abril amb la presentació del volum 25 d'URTX. Revista d’Humanitats de l'Urgell, la qual recull estudis, recerques i investigacions sobre la història de la ciutat de Tàrrega, la comarca de l’Urgell i territoris del voltant. El volum aglutina les ponències del 1r Simposi de Pintura Mural celebrat a Tàrrega el març de 2011. També destaquen articles sobre excavacions arqueològiques al jaciment ibèric de La Rosella (El Talladell) i al poblat visigòtic del Tossal del Moro de Castellserà; sobre el consistori targarí durant la Guerra del Francès o l'activitat industrial a la fàbrica J.Trepat de Tàrrega entre 1959 i 1976. Montserrat Macià, directora del Museu de Lleida•Diocesà i Comarcal, serà la convidada d'honor a la presentació, que tindrà lloc a les 8 del vespre a l'Arxiu Comarcal de l'Urgell.
D'altra banda, durant la diada de Sant Jordi, l'Ajuntament de Tàrrega organitzarà al carrer del Carme el tradicional mercat de llibres i roses amb la participació dels comerciants. A més, s’hi agruparan estands d’entitats i associacions del municipi, amenitzat amb animació per a tota la família.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració