El Programa de TV2 RACONS ha dedicat un dels seus programes a La Ruta del Cister que s’emetrà el dia 18 de juliol a les 19 h per aquesta mateixa cadena. Aquesta setmana del 20 al 23 de juny l’equip de periodistes fa les gravacions en diferents llocs de La Ruta.

Al Monestir de Poblet van poder entrevistar el Pare Abat Josep Alegre, el Pare Prior Fra Lluc, Fra Lluís Solà, Fra Jesús Maria Oliver i el Sr. Lluís Poca director de l’hostatgeria. En el monestir es va parlà de la vida monàstica, de les tombes reials que hi ha a l’església, de l’arxiu Tarradellas i de l’hostatgeria.

El Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet també va ser protagonista pels valors naturals que guarden els seus boscos i per l’antic pou de gel que resta en bon estat de conservació i s’utilitzà fins a principis del segle XX.
Des del Celler Modernista de l’Espluga de Francolí el Sr. David Rovira, com a president de la Ruta del Cister va ser entrevistat per parlar de la importància que tenen els vins a les tres comarques, els productes que s’hi poden comprar i també parlà pels amants del senderisme del GR 175 de La Ruta del Cister per fer a peu o en bicicleta.

El Monestir de Vallbona de les Monges també va obrir les seves portes als periodistes, la mare abadessa els hi explicà la vida diària de les monges, els serveis que ofereix l’hostatgeria, les tombes de Violant d’Hongria i la seva filla Sança, etc. En sortir del monestir a les afores de Vallbona l’equip va gravar les restes de la L-2, una línia de defensa republicana de la Guerra Civil, on es poden observar nius fusellers, trinxeres i observatoris d’artilleria.

Al Monestir de Santes Creus van poder gravar i parlar sobre la tomba de Pere el Gran amb la directora de les investigacions la Sra. Marina Miquel i acompanyats per un dels guies van poder gravar totes les dependències del monestir.

El reportatge de la Ruta del Cister s’acaba parlant de música amb el Cicle de Concerts d’Estiu de La Ruta del Cister que des de fa més de 30 anys es celebren a Santes Creus i des de fa 7 anys s’ampliaren cap al monestir de Poblet i Vallbona de les Monges.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes