L'informe també conclou que els imports pagats als treballadors durant el 2008 en la bestreta de caixa fixa "no s'ajusten a la normativa"
Lleida (ACN).- L'informe de fiscalització de la Sindicatura de Comptes sobre les àrees de tresoreria i endeutament de les quatre diputacions catalanes corresponent a l'exercici 2008 conclou que la Diputació de Lleida no podia avalar un crèdit per valor de 377.936,39 euros corresponent al 22% de la part pendent de pagament d'un préstec contractat pel Consorci de Motocròs de Catalunya de 2.103.542,30 euros, per al finançament de la construcció del Circuit de Motocròs de Catalunya a Bellpuig (Urgell). La Sindicatura considera que la construcció d'un circuit de motocròs "no compleix els requisits establerts per la normativa sobre la concessió d'avals per les corporacions locals".

L'estudi també recull que l'ens disposa d'una bestreta de caixa fixa a favor de la Junta de Personal en la qual s'apliquen els imports a pagar al personal de la Diputació per a la promoció de les activitats esportives i culturals, despesa establerta en l'apartat d'acció social dels Pactes-conveni del personal de la Diputació de Lleida. Sobre aquesta qüestió, la Sindicatura considera que els imports pagats als treballadors de la Diputació en l'exercici 2008, de 21.275,59 euros, mitjançant aquesta bestreta de caixa fixa "no s'ajusten a la normativa, i haurien de formar part de la nòmina del personal a efectes fiscals i de cotització a la Seguretat Social".

L'informe de la Sindicatura de Comptes fa un examen de la informació financera i del compliment de la legalitat en relació amb l'àrea de tresoreria -incloent la caixa, els comptes operatius, els comptes restringits de recaptació, els comptes restringits de pagament i els comptes financers de col·locació dels excedents de tresoreria- i amb l'àrea d'endeutament -els passius financers a llarg i curt termini, les operacions d'intercanvi financer i els avals concedits-, sobre les quatres diputacions catalanes, sense incloure els seus organismes autònoms ni els ens dependents.

L'informe situa el total de tresoreria referent a la Diputació de Lleida, a data de 31 de desembre del 2008, en 51.714.999,38 euros mentre el total d'endeutament en 68.600.880,45 euros, quantitats que donen un resultat negatiu total entre tresoreria i l'import global de l'endeutament de 16.885.881, 07 milions d'euros. Quant a les ràtios de tresoreria, la Sindicatura situa el total actiu en el 41%, el pressupost definitiu en un 39,2% i els ingressos corrents liquidats en el 63,7%.

Pel que fa a endeutament, l'informe parla d'una ràtio del total passiu d'un 54,3%, el pressupost definitiu el situa en el 52%, mentre els ingressos corrents liquidats, en un 84,5%.

En l'apartat de Tresoreria, l'informe destaca que la Diputació de Lleida no va aprovar el Pla de disposició de fons de la tresoreria, si bé va informar de l'aprovació d'aquest Pla per a l'exercici 2009.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes