En un altre ordre de temes la subdelegada del Govern Espanyol Imma Manso ha mostrat la seva sorpresa per l’abstenció de l’equip de Govern de l’Ajuntament de Tàrrega en la votació durant el passat ple municipal de la moció presentada pel Partit Popular on instava a tots els regidors del consistori a demanar que l’Estat desafectés la vintena de vivendes de les quals 8 estan ocupades, del carrer Guàrdia Civil de Tàrrega i que són propietat del Ministeri de Foment. La idea consistia en que el Ministeri desafectés aquestes vivendes per, posteriorment, demanar la seva cessió gratuïta a l’Ajuntament, per destinar-les a un ús d’interès social. Segons Imma Manso s’havia arribat a un acord previ per votar favorablement a la moció i espera reprendre en breu les negociacions amb l’alcaldessa per reconduir la situació. Recordem que durant el debat del ple, els grups d’ERC i AIPN-PSC van demanar la retirada de l’esmentada moció, demanant que fos presentada novament en un futur una vegada l’Ajuntament hagués visitat les vivendes en qüestió i disposés d’un informe tècnic que garantís el seu estat de conservació i assegurés que la seva adquisició no suposés una important despesa en reestructuració dels edificis. Els grups de l’esquerra també van demanar que l’Ajuntament conegués abans de demanar la desafectació de les vivendes en quines condicions contractuals quedarien amb els seus inquilins.
L’equip de Govern va reconsiderar la seva postura inicial, i després de demanar al portaveu del PP que retirés la moció va decidir abstenir-se en les votacions. Segons la Subdelegada del Govern, es podia haver tirat endavant la desafectació de la vintena de vivendes, ja que es tracta d’un procés llarg, sense que s’obligués a l’Ajuntament a la seva adquisició, podent optar també en el procés altres organismes amb finalitats socials.

Foto: Ajuntament de Tàrrega

ESCOLTA LA NOTÍCIA EN VEU DELS SEUS PROTAGONISTES:
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració