La companyia de dansa ja fa unes setmanes que està instal·lada a la capital de l'Urgell acollida en el programa de suport a la creació que impulsa FiraTàrrega
Tàrrega (ACN).- La companyia La Veronal ha tastat les impressions que l'espectacle que estan preparant per a FiraTàrrega 2011 genera entre el públic de la capital de l'Urgell. Ho han fet a través d'un assaig a la plaça dels Àlbers de la ciutat, l'espai on de fet, està previst que es porti a terme el seu espectacle al setembre. Sense el vestuari ni l'escenografia que hi haurà quan estrenin, la companyia ha fet imaginar als espectadors que es trobaven a l'Espanya dels anys 30 de Pablo Picasso i d'aquesta manera han començat l'assaig de la seva nova obra 'Pájaros muertos'. La Veronal ja fa unes setmanes que està instal·lada a l'Urgell a través del programa de suport a la creació que impulsa la fira.

El director de la companyia La Veronal, Marcos Moran, ha explicat que estan assajant al Molí del Talladell, en el marc dels Laboratoris de Creació de FiraTàrrega, i que el fet de poder fer l'assaig al carrer aquest dijous els dóna l'oportunitat de fer un ''tanteig de l'espai'', veure i provar coses, i escollir o desaprofitar-ne algunes. Per Moran és una experiència ''molt maca'' encara que amb l'assaig no es vegi el treball de l'obra que presentaran al setembre acabat.

La producció requereix la participació d'actors i ballarins no professional o amateurs. En aquest sentit, la convocatòria que s'ha fet entre els interessats a participar en l'espectacle ha esta un èxit ja que s'hi van presentar gairebé 100 persones d'arreu de l'estat espanyol. D'aquestes se'n van seleccionar 15 que són les que finalment estan participant en el taller creatiu de La Veronal. El director de la companyia diu que aquesta ''és una de les coses que més m'apassiona del projecte''.

L'espectacle està ambientat en l'univers de la trajectòria vital de Pablo Picasso mitjançant la construcció d'un retaule d'imatges evocadores de la passió amb què el pintor va treballar tota la seva vida. El muntatge ha estat reconstruït després que la companyia n'estrenés un de previ al Museu Picasso de Barcelona l'any 2009. Per aquest motiu, s'ha reconstruït atenent les característiques del seu emplaçament a Tàrrega, amb nous paràmetres dramatúrgics i coreogràfics i partint del pretext pictòric per entrar en un territori al·legòric de guerres, viatges i amors.

'Pájaros muertos' és la segona incursió que fa La Veronal als espectacles de dansa de carrer després del seu anterior muntatge 'Finlàndia', que ja va ser present a la fira de l'any passat.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes