El Museu de la Mecanització Agrària J. Trepat de Tàrrega ja ha obert oficialment les portes, des que avui la vicepresidenta de la Generalitat de Catalunya, Joana Ortega, ha tallat la cinta inaugural. L'acte ha significat la culminació de la museïtzació de les cinc primeres naus de l’antiga fàbrica J. Trepat, dedicada durant bona part del segle XX a la producció de maquinària del camp. Ortega, que ha visitat la capital de l'Urgell en qualitat de presidenta en funcions (Artur Mas es troba de viatge oficial a Estats Units), ha fet el recorregut per l'interior de la fàbrica i ha mostrat la seva sorpresa pel seu bon estat de conservació.
Els forns de foneria, la sala de disseny i la planta de muntatge han estat els espais per on Ortega ha conegut de prop l'antiga activitat de la fàbrica, acompanyada de l'alcaldessa Rosa Maria Perelló; la subdelegada del Govern, Inma Manso; els regidors del consistori i altres autoritats. També han tingut ocasió de comprovar com funciona l'embarrat i les seves 25 politges així com de sentir la mítica sirena també restaurada.
La inauguració ha posat de manifest la voluntat de l’Ajuntament de Tàrrega per preservar i exhibir aquest patrimoni singular vinculat al passat industrial de la ciutat. No obstant això, l'acte ha concedit protagonisme als antics treballadors de la factoria J. Trepat, una vintena dels quals han respost a la invitació i han mostrat la seva emoció en veure convertit en museu el seu lloc de treball. També han participat a l'acte els familiars descendents de Josep Trepat Galceran, fundador de la marca l'any 1913, com la seva filla Montserrat, qui ha lloat la tasca museística.
En el torn de parlaments, Inma Manso ha subratllat l'aposta de l'Estat per equipaments culturals d'aquest tipus mentre que Joana Ortega ha afirmat que la posada en marxa del museu és un signe d'esforç, compromís i coratge per part de l'Ajuntament similar al que va empényer Josep Trepat a aixecar la fàbrica.
Per la seva part, Rosa Maria Perelló ha rememorat la tasca dels ex-alcaldes Frederic Gené i Joan Amézaga i el regidor Jordi Ramon per la seva contribució a materialitzar aquest projecte. D'altra banda, ha asseverat que el Museu J. Trepat és un exponent de com la preservació del patrimoni històric pot constituir una atractiva aposta de futur.

ESCOLTA LA NOTÍCIA EN VEU DELS SEUS PROTAGONISTES:
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració