El ple de l’Ajuntament de Tàrrega celebrat ahir al vespre va donar llum verda a l’aprovació del reglament d’usos del nou viver d’empreses de la ciutat, el qual obrirà les portes durant aquest any 2012 a l’antiga fàbrica J. Trepat, de titularitat municipal. L’equipament, que rebrà el nom de Centre d’Iniciatives Empresarials Innovadores de Tàrrega, tindrà una superfície de 600 m2 i es posarà en funcionament en col•laboració amb el Centre Europeu d’Empreses i Innovació Lleida. Aquesta aprovació es va materialitzar amb la unanimitat de tots els grups polítics, fet que destacava l’alcaldessa de Tàrrega Rosa Mª Perelló, en el sentit de l’interés comú existent per tirar endavant prioritàriament el viver d’empreses que permeti acollir emprenedors d’activitat econòmica. El portaveu de la coalició Sumem Per Tàrrega formada per Reagrupament i Solidaritat Jaume Ponsarnau destacava la importància de realitzar activitats de caire econòmic com la implantació del Viver d’Empreses, per dinamitzar la ciutat. El portaveu d’AIPN-PSC Joan Amézaga es congratulava d’haver estat alcalde de la ciutat en la fase embrionària del projecte de Cal Trepat, moment en que es van negociar totes les subvencions per aconseguir fer d’aquest projecte una realitat. Jordi Ramon portaveu d’ERC es mostrava preocupat pel que qualificava de precipitació per part de l’equip de Govern de la ciutat, alhora de tirar endavant el viver d’empreses sense analitzar amb detall el Pla director de Cal Trepat. Tot i això, valorava positivament el fet en si de tirar endavant el projecte del Viver. El portaveu de PP Joan Pujal, també valorava positivament el fet de tirar endavant el reglament d’usos del nou viver d’empreses. En els mateixos termes es pronunciava el portaveu de Plataforma Per Catalunya Josep Mª Estadella.
La Regidoria de Promoció Econòmica llogarà aquestes instal·lacions a noves empreses de perfil innovador per fomentar les activitats de negoci al territori. A més d’un punt de treball es proporcionarà un seguit de prestacions que facilitin la seva consolidació. Els mòduls comptaran amb connexions elèctriques, informàtiques i telefòniques. Els arrendataris també podran fer ús d’espais comuns com una sala polivalent que acollirà reunions, cursos formatius i trobades empresarials. Durant el primer any, el preu del lloguer serà de 2 euros/mes/m2 + IVA, quantitat que anirà augmentat amb les pròrrogues del lloguer. El Ple d’ahir al vespre també va aprovar per unanimitat una nova ordenança que regula els abocaments d’aigües residuals a la xarxa de clavegueram municipal i els usos d’aquest servei. El consistori es dota d’aquest marc legal per exercir un control més eficaç del sistema de sanejament i garantir que les aigües residuals no domèstiques abocades, principalment per usos industrials, compleixin els límits establerts. La normativa respon així a la voluntat d’evitar efectes nocius en el medi ambient i la salut de les persones. Pels incompliments de l’esmentada ordenança es preveuen sancions amb multes d’un mínim de 6.000 euros.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració