Tàrrega (ACN).- El Ple de l'Ajuntament de Tàrrega va aprovar ahir dijous una moció de suport a la campanya #novullpagar referent als peatges de les autopistes catalanes. El de Tàrrega és el primer i únic ajuntament de les terres de Lleida que fins al moment ha donat suport a aquesta campanya. La moció, impulsada pel regidor de Solidaritat Catalana per la Independència, Santi Costa, finalment va ser presentada en nom de SI, RCat, i ERC. El document però, va rebre suport dels regidors de CiU, i també de tres regidors del grup AIPN-PSC, els quals tenien llibertat de vot. En tota, 12 vots favorables. Hi van votar en contra el regidor del PP i el de PxC.

Després de llegir la moció, Santi Costa va fer palesa la ''injustícia, l'espoli i l'especulació que representa que els catalans haguem pagat alguns peatges més de 30, 40 i 90 vegades en relació al seu cost de construcció''. A més de deixar constància que ''l'espoli no només ens ve de fora de Catalunya, sinó que algunes persones que tenim molt a prop s'enriqueixen a costa d'empobrir de forma totalment injusta les butxaques dels catalans i catalanes''.

El regidor de Solidaritat també va matisar que la campanya #novullpagar se centra sobretot en tots aquells peatges d'autopistes amortitzades, és a dir, ''el problema dels catalans no és que no vulguem pagar, sinó que hem pagat i repagat moltíssimes vegades una mateixa cosa una vegada ja amortitzat el cost de construcció, el manteniment i el benefici empresarial''.

ESCOLTA LA NOTÍCIA EN VEU DELS SEUS PROTAGONISTES:
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes