L'edifici, de l'any 1933, ja alberga el Centre Obert i esdevindrà la seu de l'Espai Jove del municipi

L'Ajuntament de Tàrrega ha finalitzat les obres exteriors de rehabilitació de l'antic escorxador de la ciutat, edifici de l'any 1933 que es destinarà a diferents usos com a casal de joventut. Els treballs han consistit en la consolidació de l'estructura, amb reforç de la teulada, i un rentat de cara de les façanes. Dins el complex també s'han aixecat dues ales annexes per a serveis i magatzem. El projecte suma una inversió de mig milió d'euros i inclou l'adequació d'un pati amb una petita pista esportiva. Aquesta zona s'ha ornamentat amb l'antic fanal de forja, ara restaurat, que abans presidia el centre de la plaça de Sant Antoni. A hores d'ara es treballa en l'interior de l'immoble perquè pugui entrar en funcionament abans de finalitzar el present any.

Seu de l'Espai Jove
Aquest nou equipament esdevindrà la seu de l'Espai Jove de Tàrrega, segons disposa el Pla Local de Polítiques de Joventut. La sala principal de l'edifici, de 300 m2, encabirà un taulell on s'assessorarà el jovent sobre temes de cultura, lleure, salut, habitatge i treball, a més d'una sala d'actes i guixetes a disposició de les entitats vinculades a aquest segment de població d'entre 14 i 30 anys. Els usuaris també disposaran del pati abans esmentat per fer-hi activitats. A la llarga, l'espai podria formar part de la xarxa d'Oficines Joves que promou el Govern català. En aquest sentit, la Direcció General de Joventut aportarà 50.000 euros de subvenció, més de la meitat del cost de l'Espai Jove, xifrat en 80.000 euros.

Acull el Centre Obert des de l'any 2008
Val a dir que el mòdul lateral del complex, de 130 m2, ja entrà en servei fa tres anys com a seu del Centre Obert Ondara, un servei local de reforç educatiu que es presta fora de l'horari escolar. Les obres que ara han culminat permeten que els alumnes del centre disposin ja de la pista esportiva i d'un petit hort.

Obres a càrrec del Centre de Formació La Solana
La rehabilitació de l'antic escorxador de Tàrrega s'ha executat durant els últims vuit anys per part dels alumnes del Centre de Formació La Solana, depenent de la Regidoria d'Educació i dedicat a l'aprenentatge d'oficis. En concret, hi han fet les pràctiques tres promocions de l'Escola Taller (menors de 25 anys) i quatre del Taller d'Ocupació (majors de 25 anys) en les especialitats de construcció, fusteria, pintura i forja. També hi han treballat persones inscrites en diferents plans d'ocupació.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes