Pengen lones de gran format en edificis públics que conviden a reflexionar sobre clixés entorn la immigració


L'Ajuntament de Tàrrega, a través de l'Oficina d'Acció Social i Ciutadania, desenvolupa aquests diesla campanya Desmuntant rumors, amb la qual es vol ajudar a desmentir falsos tòpics vinculats al fenomen de la immigració. Es tracta d'una campanya de sensibilització entorn al fenomen migratoriper millorar la percepció que la societat té de les persones d'origen estranger, incidint de forma especial en l'alumnat dels centres de secundària. En aquest marc, el consistoriexposa des d'aquesta setmana una sèrie de cinc lones de gran format en façanes d'edificis públics en què s'insta a reflexionar sobre falsos prejudicis, com per exemple que la població immigrant s'endú totes les beques menjador, quecol•lapsen el sistema sanitari o que no paguen impostos. Els punts on s'han penjat aquestes lones són la Biblioteca Central Comarcal, l'Espai MerCAT, el Centre d'Entitats, la Residència Ca N'Aleix i la seu de Creu Roja Tàrrega.

Punts de llibre i posagots
Elsmateixos arguments s'han plasmat també en punts de llibre i posagots. Aquest material s'ha distribuït entre llibreries, papereries, bars, restaurants i la Biblioteca. Paral•lelament s'ha editat el manual Desmuntant rumors (que també es pot descarregar al web www.tarrega.cat) i s'emeten falques amb aquests missatges a través de l'emissora municipal Ràdio Tàrrega (92.3 FM). La campanya inclou a més una exposició a la Sala Marsà de la Casa de Cultura,on fins al dia 3 de juliol s'exhibirà una col•lecció de murals realitzats per alumnes del municipi en què argumenten la falsedat d'alguns estereotips socials i per què no s'ajusten a la realitat.

Activitatsa les escoles
Els treballs de la mostrasón fruït d'un concurs en què han participat 119 alumnes de 1ra 4t d'ESO. Els premis es lliuraran als guanyadors aquest divendres 17 de juny, a les 7 de la tarda, a la Sala Marsà, en el decurs de la inauguració de l'exposició. L'alumnat participant pertany a l'Institut Manuel de Pedrolo, l'Institut Alfons Costafreda, el Col•legi Sant Josep, l'Escola Pia i la Unitat d’Escolarització Compartida. En aquests mateixos centres s'han impartit també unes xerrades amb l'objectiu quel'alumnat adquireixi les eines per contrastar els rumors sobre la immigració. A aquestes sessions han assistituns 380 alumnes. El programa Desmuntant rumors rep finançament del Ministeri de Treball, els Fons Europeu per a la Integració i el mateix Ajuntament de Tàrrega. Val a dir que actualmentel 22,85% del censde Tàrrega correspon a persones d'origen estranger.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes