En el marc de la campanya pedagògica que ajuda a desmentir falsostòpics socials al voltant de la immigració
L'Ajuntament de Tàrrega, a través de l'Oficina d'Acció Social i Ciutadania, ha lliurat els premis del concursDesmuntant rumors dins la campanya del mateix nom que ajuda a desmentir falsos tòpics vinculats al fenomen de la immigració. S'han premiat així els treballs realitzats per 25 alumnes de 1ra 4t d'ESO del municipi en què s'insta a reflexionar sobre alguns d'aquests prejudicis i argumenten per què no s'ajusten a la realitat. Principalment es tracta de murals amb imatges i textos en format de collage que es poden veure fins al dia 3 de juliol a la Sala Marsà de la capital de l'Urgell. En el decurs de la inauguració celebrada el passat 17 de juny, l'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, lliurà els premis acompanyada de la regidora Josefina Bernades. Els guanyadors foren obsequiats amb entrades gratuïtes per a les piscines d'estiu i les activitats del Punt Jove.

Punts de llibre i posagots
Al concurs Desmuntant rumors hi han participat un total de 119 alumnesde l'Institut Manuel de Pedrolo, l'Institut Alfons Costafreda, el Col•legi Sant Josep, l'Escola Pia i la Unitat d’Escolarització Compartida. En el mateix acte també es presentaren els punts de llibre i posagots que s'han distribuït per la ciutat amb aquests missatges. Entre els rumors "desmuntats" figuren que la població immigrant s'endútotes les beques menjador, quecol•lapsen el sistema sanitari o que no paguen impostos. Paral•lelament, el consistoriexposa aquests dies una sèrie de cinc lones de gran format en façanes d'edificis públics amb els mateixos lemes. Són la Biblioteca Central Comarcal, l'Espai MerCAT, el Centre d'Entitats, la Residència Ca N'Aleix i la seu de Creu Roja Tàrrega. Desmuntant rumors rep finançament del Ministeri de Treball, els Fons Europeu per a la Integració i el mateix Ajuntament de Tàrrega. Val a dir que actualmentel 22,85% del censde Tàrrega correspon a persones d'origen estranger.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes