Com a conseqüència, només es podrà portar a terme el Paupaterres i els organitzadors decideixen no portar a terme el Figarock, l'Attac de Jazz i La Terrasseta
Tàrrega (ACN).- El nou equip de govern de l'Ajuntament de Tàrrega ha reduït en un 75% les subvencions als 4 festivals d'estiu que es porten a terme a la ciutat. La mesura ha generat malestar entre les entitats que organitzaven el certamen, que a través d'un comunicat han anunciat la suspensió del Figarock, l'Attac de Jazz i La Terrasseta. En aquest sentit, lamenten que l'únic que es podrà continuar fent serà el Paupaterres, que justament ahir dimarts es va presentar, gràcies al suport econòmic extern d'una entitat financera. Segons els organitzadors dels festivals, la retallada s'afegeix a la que l'anterior equip de govern ja va portar a terme el 2010, d'un 15%.

Els organitzadors dels quatre festivals d'estiu que es porten a terme a la ciutat de Tàrrega lamenten que el nou equip de govern de la ciutat, format per CiU i Reagrupament i Solidaritat, no ''actuï de bona fe i no respecti els compromisos i pressupostos immediats d'aquest exercici aprovats per l'antic consistori'', format pel tripartit del PSC-AIPN, ERC i ICV-EUiA. Asseguren que ja hi havia el compromís amb artistes i proveïdors, així com altres empreses i professionals subcontractats, i que la decisió de la rebaixa de la subvenció amb els cartells tancats fa que sigui impossible oferir una alternativa que no sigui la de cancel·lar els certamens.

Segons els organitzadors dels festivals, el cost per a l'Ajuntament dels 4 festivals que omplien l'agenda cultural targarina, ''representa menys de l'1% del dèficit de l'Ajuntament gràcies, sobretot, al caràcter voluntari de tots ells''. En aquest sentit, asseguren que l'impacte econòmic per la ciutat ''és molt gran''. Així, concreten que dels 104.000 euros del pressupost total dels 4 festivals, 64.000 eren coberts per l'Ajuntament, dels quals 60.000 es quedaven directament en empreses de la ciutat i comarca.

D'altra banda, consideren que la solució que els va proposar l'Ajuntament de cobrar entrada en aquests esdeveniments no els va convèncer perquè d'aquesta manera es ''perdria la filosofia i sentit'' dels esdeveniments, i perquè per les característiques dels espais on se celebren seria molt costós adequar-los per tal de controlar l'accés.

Finalment, els organitzadors dels 4 festivals aposten per continuar lluitant pel futur dels mateixos i no descarten traslladar-se ''a d'altres indrets on se'ns valori''.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes