Esperen rebre uns 750.000 visitants, que suposaran un impacte econòmic directe i indirecte de 250 milions d'euros
Lleida (ACN).- Les comarques de Lleida esperen per aquesta campanya d'estiu unes xifres d'ocupació similars a les del 2010, tant pel que als sectors de l'hostaleria, càmpings i cases rurals com en les empreses d'esports d'aventura. L'ocupació més elevada s'espera pel mes d'agost i oscil·larà entre el 70 i el 80% de mitjana. Segons les previsions, s'esperen uns 750.000 visitants que generaran més de dos milions de pernoctacions i deixaran un impacte econòmic al territori d'uns 250 milions d'euros. També s'espera un augment de visitants d'altres països. Aquest estiu l'oferta de places d'allotjament reglat arriba a les 59.186, una mica superior al 2010 tot i que hi ha algun establiment menys.

Pel que fa al sector de l'hoteleria, s'esperen repetir xifres d'anys anteriors. Així, l'ocupació en les zones turístiques i properes se situarà entre el 40 i 45% al mes de juliol, a l'agost serà del 70% tot i que en alguns llocs del Pirineu pugui arribar fins al 90% pels volts del 15 d'agost. Al setembre, les previsions són d'un 40%, segons la Federació d'Hostaleria de Lleida.

En turisme rural, el sector espera repetir l'ocupació de la campanya passada que serien d'entre un 40 i un 45% el mes de juliol, d'entre un 75 i un 80% a l'agost i d'un 40% al setembre. La novetat que suposa la introducció de les espigues per regular qualificar els diferents allotjaments també podria beneficar el sector, que ja té unes bones expectatives per Sant Joan.

En el sector dels càmpings, podria baixar uns 5 punts l'ocupació pel que fa a places d'acampada, respecte el 2010 però per les places de bungalous s'espera la mateixa ocupació que l'any passat. Així, les previsions pel juliol en la modalitat d'acampada seran d'un 45% i les de bungalous d'un 70%; a l'agost, l'acampada tindrà una ocupació del 75% i als bungalous es podria situar en el 95%. Al setembre, s'espera una ocupació del 35% i del 60%, respectivament.

El sector de les empreses d'esports d'aventura també espera xifres similars a l'any passat un juliol més complicat i amb l'agost com a mes fort, assolint entre un 70 i un 75% de serveis, tot i que dependrà de si la climatologia acompanya, segons Florido Dolcet, president de la Federació d'empreses d'esports d'aventura del Pallars Sobirà. En la mateixa línia s'ha manifestat el gerent del Parc del Segre, Francesc Ganyet.

Segons les previsions, les comarques de la Val d'Aran, els Pallars, l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell i la Cerdanya, per aquest ordre, concentraran xifres d'ocupació més altes. Tot i això, la resta de comarques i l ciutat de Lleida tindran també bones xifres d'ocupació.

Menys establiments però més places d'allotjament

Enguany les comarques de Lleida oferiran aquest estiu 59.186 places d'allotjament reglat, unes 2.500 més que al 2010 però tot i això, el nombre d'establiments i places s'ha reduït lleugerament. Així hi ha set hotels, tres establiment de turisme rural i un alberg menys que l'estiu passat, ja sigui per reformes que alguns fan per ampliar la categoria actual o per altres situacions puntuals. En canvi han augmentat els apartaments turístics en un establiment i les places de càmping degut al canvi de normativa que fa que es comptabilitzin més places per establiment que abans.

Preus similars a l'any passat

Serrano ha destacat que a diferència de l'estiu passat no existeixen "ofertes agressives" de destinacions de costa, fet que pot afavorir el turisme d'interior. Aquesta situació també possibilitarà que el sector no es vegi obligat a reduir preus i podrà mantenir els d'anys anteriors els quals fins i tot podran augmentar a mesura que avanci la temporada. A més, la crisi farà que aquest estiu agafin més força les segones residències que deixarà negoci en activitats com la restauració i el comerç.

Catalans, madrilenys i valencians, principals clients de les comarques lleidatanes

La majoria dels turistes que viatjaran a Lleida i les seves comarques aquest estiu provindran en gran part de la resta de Catalunya, un 60% del total, seguits amb un 25% dels vinguts d'altres punts de l'Estat, sobretot de Madrid i del País Valencià.

A diferència d'altres anys, també s'espera un augment de visitants estrangers sobretot dels mercats israelià, alemany i francès, països on la Diputació de Lleida ha dut a terme campanyes de promoció. Un 15% dels visitants de Lleida seran estrangers, al voltant d'uns 100.000, segons les previsions del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, la majoria francesos, un 35%, seguits pels dels Països Baixos, un 20%, els vinguts d'Alemanya, Gran Bretanya i Israel.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració