El sector valora com a ''correctes'' les dades d'ocupació i considera que aquest pont ''no tradicional a Lleida'' és un ''aperitiu'' del que podria ser l'estiu
Lleida (ACN).- Els allotjaments de turisme de les comarques de Lleida han registrat una ocupació mitjana del 60-65% durant els tres dies del pont de la segona Pasqua. Segons ha explicat el president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, Juan Antonio Serrano,el sector valora com a ''correctes'' aquestes dades ja que aquest no és un pont ''tradicional'' a Lleida perquè la segona Pasqua només és festiva a Barcelona. Així mateix, Serrano considera que aquestes bones dades podrien ser un ''aperitiu'' de les previsions per al pròxim pont de Sant Joan i els mesos d'estiu. L'Alt Urgell ha registrat una mitjana d'ocupació del 90-95% però és degut a què s'hi ha portat a terme els europeus de piragüisme.

El president de la Federació d'Hostaleria de Lleida ha destacat que aquest pont de la segona Pasqua no és tradicional a Lleida i que per tant cal tenir en compte que no es disposa de dades històriques d'altres anys. En aquest sentit però, ha valorat positivament que enguany s'hagi fet pont, perquè això genera ocupació turística i sempre és bo per al sector.

Serrano ha indicat que les dades finals d'ocupació, d'entre el 60 i el 65% corresponen a les previsions que ja havien fet la setmana passada. En aquest sentit, ha explicat que aquestes xifres es poden traslladar tant als establiments turístics que hi ha a la zona del Pirineu com als de les zones rurals de la plana de Lleida. Això no obstant, Serrano ha matisat que al Pirineu no tots els allotjaments turístics han estat oberts al públic durant aquest pont, ja que molts no ho fan fins per Sant Joan, i d'aquesta manera ha assenyalat que només hi ha hagut un 50% dels establiments oberts. A la plana però, sí que han estat oberts tots els allotjaments, ja que normalment ho estan durant tot l'any.

D'altra banda, Serrano ha comentat que a l'Alt Urgell s'ha registrat una ''punta'' d'ocupació que ha fet que el percentatge arribés entre el 90 i el 95%. Això s'ha degut al fet que durant aquests dies, la Seu d'Urgell ha acollit un campionat europeu de piragüisme que ha portat molta gent a la zona.

El sector considera que les dades registrades en aquest pont podrien ser un ''aperitiu'' del que hi haurà el proper pont de Sant Joan així com també durant els mesos d'estiu. Serrano però, ha remarcat que en aquests ponts de primavera, la gent té més tendència a anar a la platja i que no és fins a principi d'estiu que es comencen a registrar dades d'alta ocupació al Pirineu.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes