• La mesura possibilita la clausura de l'antic edifici del Carmel, fins ara seu del centre, que no es podrà reaprofitar
• L'Ajuntament insisteix en la voluntat d'oferir un solar municipal a la Generalitat per construir l'edifici definitiu de l'escola

L'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) de Tàrrega reprèn el curs acadèmic aquest dilluns 10 de gener en una nova ubicació: els mòduls prefabricats que fins fa poc acollien les aules del CEIP Maria Mercè Marçal. Durant el parèntesi de les festes de Nadal s'ha procedit a fer la mudança de mobiliari i material lectiu així com a realitzar petites tasques per adequar l'equipament al seu nou ús. El trasllat de l'EOI ha estat consensuat pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Tàrrega després de constatar els greus problemes estructurals que pateix la fins ara seu del centre, l'antic edifici del Carmel, al carrer de Comabruna. Les deficiències de l'immoble, a més, havien estat motiu de repetides queixes per part de professorat i alumnat.

Millors condicions per rebre classe
Si bé el trasllat de les aules als mòduls no deixa de ser una mesura provisional, el consistori creu que professors i alumnes guanyaran en comoditat i confort ateses les bones condicions que presenta aquesta infraestructura, situada a l'avinguda d'Ondara. Mentrestant, l'alcalde Joan Amézaga reobrirà les negociacions amb el nou Govern català insistint en la necessitat de construir la seu definitiva de l'EOI. En aquest sentit, el primer edil reiterarà la voluntat de cedir a la Generalitat un terreny municipal al carrer de La Figuerosa on aixecar l'edifici. A més, l'Ajuntament de Tàrrega ja ha redactat un projecte bàsic constructiu que valora la inversió en 1,6 milions d'euros.

El futur del Carmel passa per l'enderroc
D'altra banda, i pel que fa a l'antic col•legi del Carmel, els problemes estructurals que pateix fan inviable el seu reaprofitament, segons es desprèn dels estudis tècnics encarregats per l'Ajuntament. Així, tard o d'hora, l'edifici s'haurà d'enderrocar, si bé no és una actuació prioritària ja que el seu estat no suposa de moment cap amenaça per a la seguretat de veïns i vianants. El consistori determinarà a llarg termini l'ús futur del solar que resulti de l'enderroc: o bé construir-hi un altre equipament o alienar la finca prèvia modificació de la seva qualificació urbanística.

Cicles complets d'anglès i francès
L'EOI de Tàrrega té actualment 450 places distribuïdes en 10 grups d'anglès (300 alumnes) i 5 de francès (150 alumnes). Des que va iniciar la seva activitat acadèmica l'any 2003 ha consolidat progressivament la seva oferta educativa, assolint els cicles complets, o sigui cinc nivells, d'anglès i francès. L'EOI és un centre públic d'ensenyament d'idiomes moderns, amb certificacions reconegudes, sota la gestió del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes