Al Parc de Sant Eloi, on s'han plantat una cinquantena de pins i s'han inaugurat dos nous trams debalconada
El Parc de Sant Eloi de Tàrrega, zona verda de titularitat municipal, ha celebrat aquest matí la seva tradicional Festa de l'Arbre, en què es convida la ciutadania a plantar nous exemplars al turó. Enguany l'entitat participant ha estat l'Escola Pia en commemoració dels seus 125 anys de presència a la ciutat. Un grup d'alumnes, pares, mares i professors han col•laborat en la plantada d'una cinquantena de pins pinyoners a la falda sud-oest del parc, vora la creu dedicada a les víctimes del 1936. En aquest indret, a més, s'ha inaugurat una font i s'està habilitant un camí d'accés. Juntament amb els pins, són els primers elements de la futura plaça que s'hi construirà dedicada a l'Escola Pia, segons ha avançat Jaume Aligué, president de l'Associació Amics de l'Arbre, gestora del Parc de Sant Eloi. A l'acte, coorganitzat amb la Regidoria de Medi Ambient, no ha faltat el tradicional esmorzar de pa torrat i arengada.

Dos nous trams de balconada
Després s'han inaugurat dos nous trams de l'anomenada balconada romàntica, feta amb les columnes de pedra que antigament ornamentaven el perímetre de la plaça del Carme, unides ara per una barana de forja de l'artista local Josep Castellana. Un dels trams presentats avui ha estat finançat per la targarina Maria Dolors Melis a través d'una deixa testamentària. L'altre segment ha estat habilitat gràcies a Caixa Penedès mitjançant els diners recaptats pel concert de l'Orfeó Català a Tàrrega celebrat el passat desembre. Amb aquestes donacions, la balconada ja ha completat onze dels seus catorze trams.

Camí del centenari dels Amics de l'Arbre
En el decurs de la festa, Aligué també ha explicat que l'Associació Amics de l'Arbre commemorarà l'any 2013 el centenari de la seva fundació amb la inauguració de la plaça de Sant Jordi, al vessant nord de la serralada. Alhora s'editarà un llibre que repassarà en imatges la història del Parc de Sant Eloi i de l'entitat que l'ha fet possible.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes