L’INS La Segarra (Cervera) es convertirà en el primer centre cardioprotegit de Catalunya amb l’adquisició d’un equip d’emergència cardíaca gràcies a la venda de polseres solidàries. El Projecte Salvavides és una iniciativa que permet a tot tipus d’entitats aconseguir un Desfribil•lador Extern Automàtic (DEA), maletes d’emergències i cursos de formació, mitjançant la venda de polseres “salvavides”. El DEA és un aparell que diagnostica i tracta la parada cardiorespiratòria, restablint un ritme cardíac efectiu elèctricament i mecànicament. L’Institut La Segarra de Cervera és el primer centre de secundària català que s’adhereix a aquesta iniciativa per a la prevenció de les morts sobtades com a conseqüència de les aturades cardiorespiratòries. Per aconseguir l’equip del desfibril•lador així com els cursos de formació per a la seva correcta utilització, el centre ha posat a la venda un miler de polseres “salvavides”. Amb 700 unitats venudes s’aconsegueix l’equipament, mentre que per optar al curs, cal vendre’n 300. Un cop s’hagin aconseguit aquests objectius, el centre serà el primer institut català en disposar d’un equipament d’última generació per a socórrer aquelles persones que pateixin una aturada cardíaca.
Les polseres han estat dissenyades per Kukuxumusu, la qual cosa les fa atractives per a la gent jove. D’aquesta manera es pretén aconseguir l’objectiu que Cervera tingui un desfibril•lador, un aparell de gran importància, ja que en cas d’una aturada cardíaca els primers minuts són vitals. Les polseres es poden adquirir a les dependències de la Paeria, a les entitats locals col•laboradores o en les parades que es muntaran en diversos esdeveniments ciutadans. La presentació del Projecte Salvavides s’ha fet dimarts 13 de desembre, a la Paeria, en un acte amb la presència del paer en cap, Ramon Royes; el regidor Raimond Fusté; i el representant de l’entitat sanitària impulsora del projecte, DYA Lleida, Òscar Aldomà. Actualment les aturades cardíaques constitueixen un important problema de salut pública. Cada any es produeixen més de 24.500 aturades cardíaques a tot l'Estat espanyol, una cada 20 minuts. El 60% d'aquestes, tenen lloc en presència de testimonis i d'aquestes, el 16% en espais públics. En el 90% dels casos es podrien revertir els efectes fatals de l'aturada si es dugués a terme una desfibril•lació en el primer minut d'evolució de la fibril•lació ventricular. Amb aquesta iniciativa l’INS La Segarra vol que la prevenció de la mort sobtada sigui un projecte de totes les persones que treballen i estudien en el centre. L’INS La Segarra presentarà la iniciativa el proper dia 20 de desembre a tos els pares i mares dels alumnes del centre així com als membres de la comunitat educativa. Durant la jornada es posaran a la venda polseres i es faran demostracions de les tècniques de Suport Vital Bàsic amb DEA, a càrrec de l’entitat DYA Lleida.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració