En el marc de la inauguració del nou espai futbol al Museu de Joguets de Verdú, on s'hi exposen les botes de Messi, Xavi i Iniesta, s'ha celebrat una macro consulta entre 2.000 persones per saber qui és el millor futbolista de tots els temps
Lionel Messi és per aclaparadora majoria el millor futbolista de tota la història. Almenys aquesta és l'opinió de més del 60% de les 2.000 persones que han votat en una macro consulta al Museu de Joguets de Verdú al llarg de tres mesos, en el marc de la recent inauguració del nou espai futbol on s'hi exposen les botes autèntiques de Messi, Xavi i Iniesta.
En la votació, en què hi han pogut participar persones de totes les edats i que ha tingut un gran acceptació, els resultats han estat molt favorables a tres futbolistes del Barça: Messi, Kubala i Xavi.
Messi 61,5%
Kubala 6,1%,
Xavi 4,8%
Pelé 4,5%
Cruyff 4,3%
Cristiano Ronaldo 3,1%
Di Stéfano 2,2%
Maradona 1%
Altres 12,3
En paraules de Jordi Mayoral, director adjunt del Museu, Jordi Mayoral, “Hem volgut fomentar la participació dels visitants i incentivar la cultura democràtica, també entre els més petits, en un àmbit tan lúdic i tan present a la societat com és el futbol”.
El Museu de Joguets de Verdú exposa des de fa pocs mesos en un espai permanent dedicat al futbol, les botes dels tres millors jugadors del món: Xavi Hernández, Leo Messi i Andrés Iniesta.

La història de les Botes d'Iniesta
La història de les “Botes d'Iniesta” és plena de solidaritat. El futbolista va donar les botes amb què va fer el gol de Stamford Bridge contra el Chelsea, perquè un nen que té paràlisi cerebral pogués tenir el tractament mèdic que necessita. Javier, el nen de 5 anys, viu a Carava de la Cruz (Múrica) i està afectat de paràlisi cerebral. Segueix un tractament mèdic que el fa viatjar dos cops l'any a Filadèlfia, als Estats Units. La seva tieta va tenir una idea: enviar una carta a Andrés Iniesta demanant-li una samarreta i una fotografia dedicades. L'objectiu, sortejar-les i recaptar diners per ajudar els pares del Javier a pagar el viatge. I de Barcelona en va arribar una samarreta i una fotografia dedicades per al Javier. Però la tieta del Javier es va trobar amb una sorpresa increïble: a més de la samarreta i el quadre, a casa li van arribar les botes d'Andrés Iniesta. El futbolista li va enviar les botes que van classificar el Barça per a la final de Roma. Les que van enviar la pilota al fons de la porteria de Stamford Bridge en el temps de descompte.
Després d'haver sortejat les botes, el guanyador del sorteig no va aparèixer i la família d'en Javier i el mateix Iniesta van acordar posar les botes a subhasta on el Museu de Joguets de Verdú les va adquirir.
La història de les Botes de Messi
El Museu de Joguets de Verdú exposa les botes del futbolista més destacat del món, Leo Messi. Després d’explicar-li el projecte innovador, màgic i ple d’entusiasme, Messi va estar encantat de fer entrega de les botes en què va realitzar desenes de gols, entre ells el d'Abu Dhabi.
La història de les Botes de Xavi
Xavi Hernández, el futbolista que ha jugat més partits amb la samarreta del Barça, també ha donat les seves botes al Museu de Joguets de Verdú. Així, el Museu de Joguets de Verdú exhibeix en un espai permanent dedicat al futbol, les botes dels tres millors jugadors del món: Xavi Hernández, Leo Messi i Andrés Iniesta.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració