L’Ajuntament de Sant Martí de Riucorb ha promogut recentment la substitució de les calderes de les escoles municipals i de la llar de jubilats alimentades per gas-oil per una caldera de biomassa situada en una petita edificació annexa a l’edifici de les escoles. El dipòsit de pellet que l’alimenta està col•locat en l’espai que ocupava l’antiga caldera.
La nova calefacció dóna servei, doncs, a les escoles, la llar d’infants i la llar de jubilats permetent una millor sectorització per zones, una modulació temporal del cabal d’aigua calenta segons les ocupacions i un estalvi econòmic del 50 %.
L’actuació ha comptat amb el suport dels Serveis Tècnics del Consell Comarcal de l’Urgell que n’han realitzat el Projecte Tècnic i la Direcció d’Obra i l’ha executat la societat Traginer Electricitat, SCP durant el període de vacances estival dels alumnes.
La despesa total de l’obra ha estat de 52.415,24 €, finançada pel PUOSC en el programa d’inversions local de la Diputació de Lleida i per l’Ajuntament de Sant Martí de Riucorb. S’espera que estigui amortitzada en 6 anys.
La substitució d’aquestes calderes representarà a més d’un estalvi econòmic important, una millora ecològica pel canvi d’ús de combustibles fòssils a recursos naturals com la biomassa.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes