L'acte ha comptat amb la intervenció de Montserrat Macià, directora del Museu de Lleida•Diocesà i Comarcal

Tàrrega ha obert aquest vespre el seu cicle d'actes literaris de Sant Jordi amb la presentació del volum 25 d'URTX • Revista d’Humanitats de l'Urgell. Aquesta és una publicació editada per l'Ajuntament de Tàrrega, el Museu i l'Arxiu Comarcal de l'Urgell en què es recullen estudis, recerques i investigacions vinculades amb la història del territori. Montserrat Macià, directora del Museu de Lleida•Diocesà i Comarcal, ha intervingut com a convidada d'honor a l'acte, celebrat a la sala gran de l'Arxiu. Com a principal contingut, el número 25 d'URTX inclou un dossier amb les dinou ponències presentades al 1r Simposi de Pintura Mural celebrat a Tàrrega el març de 2011.

300 firmes en 25 números
A l'índex figuren a més una setzena d'articles que entre altres qüestions aborden les excavacions arqueològiques del jaciment ibèric de La Rosella (El Talladell) i del poblat visigòtic del Tossal del Moro de Castellserà. També s'aborden els fets del consistori municipal targarí durant la Guerra del Francès (1808-1814) o l'activitat industrial a la fàbrica J.Trepat de Tàrrega entre els anys 1959 i 1976. Jaume Espinagosa, un dels coordinadors d'URTX, ha explicat que els 25 números de la revista apleguen fins a 8.800 pàgines de ressenyes historiogràfiques, humanístiques i culturals. Tanmateix, prop de 300 estudiosos han aportat continguts a l'esmentada capçalera des de l'any 1989, quan sortí el primer número al carrer.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes