Elaboratper l'estudiosa Olga Niubó, l'inventari inclou fins a 378 partitures, la majoria del segle XIX

El fons musicalRamon Florensa de Tàrrega, dipositat a l'Arxiu Comarcal de l'Urgell, ha estat catalogat en un llibre de recent publicació per part de la musicòloga Olga Niubó. Nascuda a Bellpuig, Niubó ha esmerçat esforços a inventariar i fer consultables les 378 partitures manuscrites que integren el fons de Ramon Florensa (1875•1912), sacerdot, organista i mestre de capellade l'Església Parroquial de Tàrrega. Florensa recopilà durant la seva vida nombroses partitures pròpies i d'altres autors, tant del gènere litúrgic com laic. Josep Maria Martí, descendent de Florensa,va fer donació a l'Arxiu de tot aquest fons documental l'any 1987, material que ara ha donat peu a aquest llibre-catàleg de Niubó editat per la Generalitat de Catalunya i la Universitat Autònoma de Barcelona. L'obra suposa el volum 5 de la col•lecció Inventaris dels Fons Musicals de Catalunya.

Segons va explicar Niubó durant l'acte de presentaciócelebrat el passat 10 de juny a l'Arxiu Comarcal de l'Urgell, el fons Ramon Florensa inclou 208 peces d'autor i 170 anònimes. Dels compositors, quatre són targarins: a més del mateix Ramon Florensa, figuren el seu pare Miquel Florensa, Ignasi Maymó i Ramon Nicolau. Les partitures daten principalment del segle XIX. Aquest ha estat el primer fons musical de l'Arxiu Comarcal de l'Urgell que s'ha catalogat, una tasca que prosseguirà amb els altres 7 que hi ha en dipòsit. L'acte de presentació s'arrodoní amb la interpretació de composicions del fons Ramon Florensa a càrrec del Cor Absis. Tanmateix, 14 de les partitures s'exposen al públic fins al dia 17 de juny a la salade consulta de l'edifici.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes