Aquest dilluns es va signar el conveni de col•laboració entre l'EMD del Talladell i Firatàrrega per a la utilització de l'Espai Molí, ja sigui per a la realització de residències creatives i laboratoris de creació, com per acollir espectacles durant la celebració de la Fira del Teatre al Carrer. Aquest conveni fixa definitivament al Talladell com un escenari més a partir d’ara de la programació oficial de Firatàrrega. Firatàrrega ofereix el seu suport als creadors catalans a través de dues línies: les Residències creatives i els Laboratoris de Creació. Tant en un cas com en l’altre, tota l’estructura de Firatàrrega es posa al servei dels creadors, que fan una estada de treball als llocs fixats de residència creativa per donar forma als seus espectacles, mesos abans de la seva posta en escena pública a la Fira. A través de les residències Firatàrrega posa a disposició de les companyies les seves infraestructures per tal que puguin materialitzar les seves creacions en les millors condicions, gaudir d'assessorament i d'un suport logístic, tècnic i promocional. En quan als laboratoris de creació, es tracta d’una convocatòria anual oberta als joves creadors escènics que volen treballar en espais no habituals, interessats en la investigació que això comporta, que plantegen processos oberts, no finalitzats, amb un important component de recerca, i que també gaudeixen de tot el suport tècnic, logístic i promocional de FiraTàrrega. Projectes que impliquen la residència de la companyia a Tàrrega o El Talladell durant el període de temps necessari per a la creació de l’espectacle, adaptat als condicionants de l'espai escollit, i mostrat a la programació de Fira Tàrrega com un espectacle d'estrena absoluta. L’històric de companyies seleccionades dins els laboratoris de creació el conformen:
L’any 2008: Reial Cia. de Teatre de Catalunya,
l’any 2009: Pontenpié
i el passat 2010: Kamchàtka
Cal recordar que la darrera residència creativa que ja es va fer al Talladell la va efectuar GUILLEM ALBÀ I L’ALWAYS DRINKING MARCHING BAND que finalment van ser reconeguts amb el Premi San Miguel 2010 atorgat pel públic assistent a la Fira amb l’espectacle “Flirt” concebut al Talladell. En la mateixa línia, aquesta setmana es signa el conveni de col•laboració entre l'Associació Cultural La Madruganya i l'EMD del Talladell per a la gestió dels servei de càtering i altres serveis complementaris destinats a les companyies i professionals que realitzaran residències creatives i laboratoris de creació de Firatàrrega en l'Espai Molí del Talladell.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes