La Regidoria de Serveis Municipals de Tàrrega ha endegat un pla d’optimització de les tasques de la brigada destinades al manteniment i la millora dels espais públics. Es tracta que mitjançant els recursos disponibles es pugui assumir la realització d’alguns treballs de construcció i fusteria metàl.lica que fins ara es contractaven a empreses externes, amb la reducció de la despesa que això suposa. Durant les últimes setmanes ja s’ha dut a terme amb èxit un conjunt d’intervencions en aquest sentit.
Un exemple és la construcció amb fusteria metàl.lica i la instal.lació de la nova porta principal del Camp de Futbol Joan Capdevila, tasques dutes a terme per la brigada amb un cost estimat de 1.500 euros. Es calcula que la mateixa comanda encarregada a una empresa hauria ascendit al doble. La porta corredissa, de 6 metres de longitud i 3 d’alçada, substitueix l’anterior, que es trobava molt malmesa, i ha estat decorada amb els colors de la UE Tàrrega.
El regidor de Serveis Municipals, Santi Costa, afirma que amb aquest pla "es vol dignificar alguns espais públics a través de l’acció pròpia de l’Ajuntament, com a mesura d’estalvi”. Els operaris de la brigada, juntament amb personal dels plans d’ocupació, s’encarregarà d’arranjar espais degradats i reparar voreres malmeses. Passat festes, es preveu reposar rajoles a la plaça del Carme, carrer d’Agoders, carrer del Carme i plaça de les Nacions sense Estat, tal i com ja s’ha fet al carrer Urgell i al barri de Fàtima. També es preveu instal.lar una tanca delimitadora en un desnivell del carrer de La Pau. Sota aquest criteri, la brigada ha dut a terme l'arranjament de la plaça del Boscarró, on la ciutat ha guanyat un nou espai de lleure i de passeig.
D’altra banda, el manteniment de la zona verda de gespa situada a la llera del riu Ondara també ha estat assumit per la brigada, prescindint de les contractacions externes. En aquesta línia d’estalvi també s’ha de situar la reducció del consum elèctric de l’enllumenat públic, mesura que es tradueix en l’apagada a la nit d’una part dels fanals del nucli urbà. Val a dir que els equipaments de Tàrrega també es beneficien dels treballs en pràctiques efectuats pels alumnes del Centre de Formació La Solana, com el nou mur de pedra que s’aixeca al vessant sud del Parc de Sant Eloi.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes