El Ple de l'Ajuntament de Tàrrega aprovà el passat 11 d'abril per unanimitat el nou Mapa de Capacitat Acústica del municipi, el qual servirà d'instrument per limitar els nivells de soroll permesos tant en àrees urbanes com en espais del medi natural. El mapa dóna peu a l'actualització de l'ordenança municipal en aquest àmbit adaptant-la a l'actual normativa estatal i autonòmica. Amb aquest mapa a la mà, el consistori regularà els sorolls provocats per activitats vàries, màquines o vehicles.

El document estableix tres zones amb diferents sensibilitats de qualitat ambiental acústica: alta, moderada i baixa. Tanmateix, aquestes zones es subdivideixen en tres franges horàries: dia, vespre i nit. L'emissió de contaminació acústica permesa oscil·la entre els 45 i els 70 decibels de màxim.

La sensibilitat alta (de 45 a 60 decibels) afectarà les zones on predominin usos sanitaris, docents i culturals; els espais d'interès natural; els habitatges situats al medi rural; i les àrees residencials sense usos terciaris. La sensibilitat moderada (de 55 a 65 decibels) correspon a les zones residencials amb predomini d'usos terciaris. D'altra banda, la sensibilitat baixa (de 58 a 70 decibels) s'aplicarà a les zones i equipaments d'usos industrials, recreatius i d'espectacles; o zones que alberguin infraestructures generals del transport viari.

Durant la mateixa sessió plenària va rebre llum verda també una modificació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per obtenir més rendiment del sòl edificable en polígons industrials. Així, el planejament permetrà ara compartimentar el sòl industrial projectat per a indústries mitjanes a l'igual que ja s'aplica a les grans. D'altra banda, el Ple establí les taxes per a usos particulars del nou Local Social de Claravalls, fixant un preu de 15 euros l'hora.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració