L’Ajuntament de Tàrrega ha iniciat avui al Parc de Sant Eloi una campanya de captura per posar fi a la plaga de conills que pateix aquesta zona verda municipal. El consistori ha rebut l’autorització del Departament d’Agricultura del Govern català per capturar aquests animals sans i estalvis i alliberar-los després com a exemplars de repoblació en espais de caça propers. La campanya s’ha encarregat a la Societat de Caçadors de Tàrrega, els quals usen fures per foragitar els conills fent-los sortir dels caus. Val a dir que la utilització de fures és una tècnica cinegètica que només es permet en situacions excepcionals, com és el cas de la plaga que assola el Parc de Sant Eloi. La captura de conills vius per destinar-los a repoblació, operació coneguda com a translocació, continuarà a Tàrrega els propers dies fins a detectar la fi de la plaga.

Els conills han destrossat nombrosos arbres i cultius

Mitjançant aquesta intervenció, la Regidoria de Medi Ambient vol posar fi a la plaga de conills que ha malmès centenars d’arbres al Parc de Sant Eloi. Operaris de la Brigada Municipal van protegir amb plàstic la base del tronc d’uns 300 arbres per impedir que la escorça fos rossegada pels mamífers. Malgrat això, aquesta mesura es revelà insuficient ja que els conills van foradar els plàstics. També s’han registrat danys en les xarxes de reg gota a gota. La plaga de conills afecta alhora els camps de conreu que envolten la serra de Sant Eloi, la qual te una superfície de 17 hectàrees.   

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes