Ràdio Tàrrega en directe
Ràdio Tàrrega en directe
Han estat dos caps de setmana de tallers pràctics dedicats a
models sostenibles d'habitatge Tàrrega desenvolupa aquests dies un nou espai de reflexió sobre estratègies de cohesió amb
l'entorn, la primera edició del qual es dedica a l’ús dels recursos naturals. Són les jornades De peus a terra, organitzades per l'Arxiu Comarcal de l’Urgell i l’Oficina d’Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament. La primera activitat, impartida els dissabtes 19 i 26 de maig dins el recinte de l’Associació Alba, ha estat un taller pràctic sobre models sostenibles d’habitatge, en què la vintena de persones inscrites ha tingut ocasió de participar en la construcció de murs de pedra seca i de palla. Els monitors de Cal Cases, projecte agroecològic amb seu a Santa Maria d'Oló, i del Centre de
Formació La Solana, de gestió municipal, han divulgat així les tècniques tradicionals de construcció, ara tan reivindicades. En el cas dels murs de palla, aquest material s’ha combinat amb argila i sorra, obtenint una argamassa trepitjada amb els peus tal i com feien els nostres avantpassats. Les jornades De peus a terra prosseguiran el proper cap de setmana amb les següents propostes:
Taula rodona sobre l'evolució dels usos de les plantes
El divendres 1 de juny es convoca la taula rodona Evolució històrica dels usos de les plantes (7 tarda, Arxiu Comarcal de l'Urgell). L'assistència és lliure i comptarà amb la participació de Ramon Buxó, arqueòleg del Museu d’Arqueologia de Catalunya; Rosa Pedró, autora de l’estudi etnobotànic de l’Urgell; i David Moreno, assessor de gastrobotànica silvestre. L'assistència és lliure.
Ruta per identificar fruits i verdures silvestres comestibles ?
El dissabte 2 de juny s'oferirà una ruta per identificar fruits i verdures silvestres que siguin comestibles (2/4 d'11 del matí, des del Pavelló d'Esports). El guia serà David Moreno, assessor de gastrobotànica silvestre. Els participants podran adquirir un val per degustar plats elaborats amb fruits i verdures silvestres a càrrec dels Fogons de Forés i servits a La Cava de Tàrrega.
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis i raons tècniques, per a millorar la teva experiència de navegació, per a emmagatzemar les teves preferències i, opcionalment, per a mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Hem inclòs algunes opcions de configuració que et permeten dir-nos exactament les cookies que prefereixes i les que no. Prem ACCEPTAR per a consentir totes les cookies. Prem CONFIGURACIÓ per a decidir les opcions que prefereixes. Per a obtenir més informació sobre les nostres cookies accedeix a la nostra Política de cookies aquí: Més informació
Acceptar Rebutjar Gestionar Galetes