Ahir es va presentar a Tàrrega la primera edició de l’Escola d’Estiu de Jocs Tradicionals que es celebrarà en primícia a la nostra ciutat i de forma paral•lela al municipi urgellenc d’Anglesola.
Del 9 al 13 de juliol la Companyia de Jocs l’Anònima concebran aquesta escola com un campus estiuenc per a pares, mares, educadors i persones interessades en la difusió dels jocs tradicionals. Seran 40 hores de classe en què els participants tindran l’oportunitat de descobrir els jocs autòctons del territori, construir-ne amb les seves pròpies mans i adquirir nocions sobre l’educació en el lleure.
Entre aquests figuren les bitlles, el bòlit, la fona o la baldufa. Les places són limitades.
La intenció és itinerar després de l’estiu amb l’Escola de Jocs Tradicionals per la resta de Catalunya.
Segons el responsable de la Companyia de Jocs l’Anònima, escollir l’ Urgell no ha estat casual. Les persones i la tradició en la pràctica de jocs nostrats ha estat determinant.
L’alcaldessa de Tàrrega Rosa Mª Perelló, destacava durant la presentació d’ahir la importància de la iniciativa per mantenir la nostra Cultura i fer estimar el país. Perelló també destacava la importància de recuperar jocs tradicionals en plena era tecnològica.
Per la seva banda l’alcaldessa d’Anglesola Rosa Mª Mora destacava que es va fer especial incidència en que l’escola d’adrecés també a formadors a més dels nens ja que són els responsables de fomentar la convivència.
L’Escola d’Estiu de Jocs Tradicionals és inclosa dins el Pla de Formació Permanent del Departament d’Ensenyament i vàlida per a la obtenció del títol de Director de Lleure. L’Escola d’Estiu de Jocs Tradicionals compta amb el suport de l’Ajuntament de Tàrrega, ens que l’any 2005 edità dins la Col•lecció Natan el llibre titulat Jocs populars tradicionals a la comarca de l’ Urgell.

Foto: Ajuntament de Tàrrega

ESCOLTA LA NOTÍCIA EN VEU DELS SEUS PROTAGONISTES:

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes